Hlavním koučem nově se tvořícího kádru trutnovských basketbalistek byl jmenován stávající šéftrenér mládeže Petr Kapitulčin. Ten ve stejné pozici působil krátce již před třemi lety. „A zařekl jsem se, že už nikdy," vrací se zpět v čase nový vůdce Lokomotivy.

NEBYLA JINÁ VOLBA

Jenže nastala situace, při níž nebylo možné nabídku klubu odmítnout. Kapitulčin sice chtěl do klubu přivést jiného trenéra, ale to se i kvůli omezeným prostředkům nepodařilo. „A jelikož mám po jedenácti letech Trutnov ve svém srdci, tak jsem to vzít prostě musel. Nemohl jsem nechat klub ve štychu. A stejně tak holky, které se nám vrátily na pomoc," prozradil Krkonošskému deníku Kapitulčin.

Příprava ligového celku ale nebude jen na dlouholetém šéftrenérovi trutnovské mládeže. Asistenty pětatřicetiletého kouče budou Michal Martišek a Pavel Prokeš.

ROZDĚLÍ SI ROLE

„Hlavní odpovědnost sice ponesu já, Michal s Pavlem se ale budou do přípravy zapojovat výrazněji, než klasičtí asistenti," popsal trutnovský lodivod rozdělení rolí. Sám má po vzoru manažera ve fotbalové Premier League kromě trenérského vedení družstva na starost i sestavení hráčského kádru, realizačního týmu a tvoří i celkovou koncepci dívčí a ženské složky basketbalového klubu.

Samotný tréninkový proces bude ležet na bedrech všech tří trenérů. Pavel Prokeš, který z pozice asistenta přispěl v posledních dvou letech k bronzovým medailím ještě pod hlavičkou Kary, bude mít hlavní odpovědnost z hlediska kondice. „Pavel je ve fyzické přípravě hráček naprostá špička a bude se v tomto ohledu starat nejen o ženy, ale také o kolektivy juniorek a kadetek," představil roli prvního z asistentů Kapitulčin.

„Pokročilé statistiky, videorozbory výkonů družstva i jednotlivců a následnou práci s důrazem na detaily a následné zdokonalení individuálních činností – to vše by zase měl nejen ženskému týmu přinést Michal," dodal Kapitulčin hlavní náplň práce čtyřiatřicetiletého Martiška. Ten přichází do Trutnova ze Slovanu Bratislava, v němž působil v pozicích manažera a šéftrenéra mládeže.

„Specializace je cesta, kterou se vydávají nejvyspělejší sporty a my nechceme zaostávat," shrnul na závěr klubové představy Petr Kapitulčin.

Nezbývá než dodat, že hlavním cílem trutnovského klubu v příští sezoně je udržet nejvyšší soutěž ve městě i pro další ročníky. Pokud by se hodně zadařilo, pak se noví trenéři rádi vyhnou i ošemetné baráži. „Bude to těžké, ale chci věřit, že se nám záchrana i s podporou našich příznivců podaří. A kdoví, třeba bude Trutnov příjemným překvapením letošního ročníku nejvyšší soutěže," přeje si Petr Kapitulčin, jenž bude nadále plnit i roli šéftrenéra mládeže.

Doplní tým ještě hráčka pod koš?

Po letních změnách v klubu tvoří aktuální kádr Lokomotivy Trutnov osm juniorek, které doplnily zkušené Kateřina Hindráková s Andreou Vackovou.
Staronovými tvářemi v týmu jsou také Kateřina Kozumplíková a Michaela Potočková, leč druhá jmenovaná po těžkém zranění trénuje s omezením a začátek ŽBL určitě nestihne. Až na základě zdravotního stavu se rozhodne o působení Mileny Prokešové. Případné posílení plánuje klub na postu pivotky.