Seznam se ještě rozšířil, a tak se veřejnost může znovu těšit na celou řadu známých jmen. V Mistrovství ČR ve sprintrally bylo možné den před uzávěrkou najít 59 přihlášených posádek. Jako první dorazila přihláška od Matthiase Kahleho s Christianem Doerrem na Škodě Octavii WRC, nedlouho po nich pak od Olgy Lounové a dalších členů týmu Jaromíra Tomaštíka. Chybět nebude Sýkora, Firla, Hudec ani zatím vedoucí posádka šampionátu Tomáš Kostka – Miroslav Houšť.

Vidět bychom v Trutnově měli alespoň čtyři vozy kategorie WRC. Z „domácích" posádek jmenujme například Kirniga s Bartošem nebo Kaválka s Mikem. Premiérový start Lotusu Martina Semeráda se prozatím odkládá – uvidíme ho tedy s Lancerem Evo X. Aby byla informace kompletní, sprintové mistrovství má už i prvního odhlášeného. Je jím Antonín Tlusťák, který musí kvůli výpadku na poslední soutěži Mistrovství Evropy dát přednost závodu v Bulharsku.

Druhý nejobsáhlejší je seznam jezdců pro Pohár České republiky v rally. Zde organizátoři krátce před uzávěrkou evidovali 22 posádek ze všemožných koutů celé České republiky. Nechybí loňští vítězové – otec a syn Hendrichovi, ani soupeři Šimurda a Padrián se stejnými vozy Škoda 130 LR. První start s vozem s předním náhonem si v Krkonoších odbude Tomáš Macháček s Pavlem Karešem. Osvědčenou Škodu 130 LR vymění protentokrát za Hondu Civic Vti. Uvidíme, jak jim bude nová koncepce svědčit.

Téměř na závěr se přesuneme do startovního pole historických vozů. Tady hraje prim osm posádek Mistrovství ČR, které jsou doplněny sedmi účastníky České Trophy – Rally pravidelnosti. Těšit se můžeme zejména na obnovenou posádku Štolfa – Hawel, která se na krumlovské soutěži ukázala ve velmi dobrém světle. Škodu 130 LR připravil pro tuto soutěž Pavel Petr, Daniel Houdek nám přiveze ukázat exotickou Mazdu 323 GTX.

Pravidelnost je záležitostí zejména tradičních účastníků – téměř nikdo z nich nebude chybět ani letos. Posledním, koho bychom ze seznamu rádi zmínili, je Jan Talaš mladší, jenž stejně jako loni Rally Krkonoše odstartuje s vozem třídy 10 v Poháru mládeže pro jezdce od 16 do 18 let. Držme mu palce, aby se s vozem úspěšně dostal až do cíle a získal co nejvíce nových zkušeností.

(hla, to)