Do východočeské metropole si basketbalistky Trutnova jely minimálně pro jedno vítězství, a to si také díky středečnímu úspěchu přivezly. Kara zvládla odvetu za úterní porážku a na palubovce velkého rivala vyhrála 73:66!

Bitva o bronz

Obě hradecká utkání si byla hodně podobná. Kara měla vedení častěji na své straně, rozhodovalo se však v koncovkách. Jednou uspěl Hradec, až podruhé Trutnov.

Středeční zápasy si nenechal ujít ani jediný český hráč v NBA Jan Veselý, jenž coby bratr pivotky Hany Veselé samozřejmě fandil hostujícímu týmu. A tak po utkání mohl i on zářit spokojeností.

Stejně jako o den dříve, také druhý duel zahájila střelecky Ervinová. Tentokrát ale „lvice" s rychlou odpovědí nepřišly, a tak si Kara vypracovala až desetibodový náskok (12:22). První zlom přišel pár minut před pauzou, kdy získal vedení poprvé Hradec a držel si jej až do začátku závěrečné čtvrtiny, v němž vedl 57:49. Pak ale vyšla trutnovskému kouči sázka na zónovou obranu a stav se začal měnit. Finiš zvládla Kara fantasticky a poslední rány zasadily soupeři Ovsíková a proměněnými šestkami Hindráková. A pozor: v této disciplíně byl po oba dny Trutnov stoprocentní!

Vyrovnaný stav série mimo jiné znamená jistotu, že se v Trutnově odehrají dva zápasy. Očekávat se dají rekordní návštěvy a pro diváky jsou přichystány i tři soutěže o deset cen. Budou se losovat vstupenky, proběhne střelecká soutěž o 2000 korun a chybět nebude ani SMS soutěž v tipování na počet bodů domácího týmu. Trutnov se má o víkendu nač těšit!

.. na slovíčko s Kateřinou Hindrákovou

„Vždycky vyhrál ten, kdo hrál víc týmově"

Katko, z Hradce si vezete vyrovnaný stav 1:1. Je to skóre, které jste si před sérií tak trochu i představovaly?
Vždycky si každý představuje to nejlepší a bylo by špatné, kdybychom do toho šly s tím, že nechceme přivézt dvě vítězství. Ale je pravda, že po tak vyrovnaných utkáních jsme rády, že si z hradecké palubovky vezeme jednu výhru a stav 1:1 na zápasy.

Oba zápasy si byly hodně podobné. V čem ale byly přesto jiné, když se pokaždé radoval jiný tým?
Podle mého názoru vždy vyhrál tým, který měl body rozložené na více hráčkách, tím se ukazuje i to, že vždycky vyhrál ten, kdo hrál víc týmově a kde všichni táhli společně za jeden provaz.

Vy sama jste podala v utkáních podobné výkony a do bodové sbírky zapsala 10, resp. 11 bodů. Ve kterém duelu se vám ale hrálo přece jen lépe?
Úvodní zápas byl hodně náročný. První poločas mi celkem bodově vyšel, ale na druhý už nezbylo moc sil. Druhý zápas byl jiný v tom, že první část mi vůbec nevyšla, ale domluvila jsem se s trenérem na zkrácení herních intervalů, takže mi zbyly síly do koncovky. To je vždycky důležité, tam se takovéhle vyrovnané zápasy rozhodují.

Už v úterý jste dlouho držely vedení, koncovka ale patřila soupeřkám. Druhý zápas byl podobný, tentokrát ale s lepším finišem pro vás. Které maličkosti podle vás rozhodly?
Rozhodla podle mého právě naše koncentrovanost na koncovku, možná že to bylo i tím, že jsme se poučily z úterý. Měly jsme více hráček, které ke konci tým mohly podržet, a to se taky stalo. Troufám si tvrdit, že nám do koncovky zbylo i více sil.

Pokaždé se hrálo v perfektní kulise. Co říkáte na to, jak se s převahou hradeckých fans poprali trutnovští příznivci?
Oba zápasy byly z hlediska atmosféry úžasné, i když v úterý jsme možná díky té atmosféře byly i trochu nervóznější. Ale rozhodně bylo perfektní, že jsme měly skoro půlku hlavní tribuny zaplněnou trutnovskými fanoušky, za což bych jim chtěla poděkovat. Myslím si, že zápasy o třetí místo mají paradoxně mnohem lepší atmosféru než ta finálová série.

Nyní se série stěhuje do Trutnova. Věříte, že můžete oba zápasy vyhrát a konečně zase vrátit medaili pod Krkonoše?
Hrajeme doma a v domácím prostředí jsme letošní ligový ročník hrály mnohem lépe než na palubovkách soupeřů. Takže si myslím, že spolu s podporou domácího publika určitě máme na to vyhrát další dvě utkání.

Co vám ukázaly úvodní dvě utkání? Na co si musíte dát u soupeře největší pozor a čím jej navíc nadále trápit?
Ukázaly nám, že když se budeme na zápas opravdu koncentrovat a hrát týmově, tak budeme hrát dobře a naše šance na výhru jsou hned mnohem větší. U soupeře si musíme dávat pozor hlavně na tříbodové pokusy a rychlé protiútoky a celkově bychom měly vycházet hlavně z obranné činnosti.