Na tuhle sezonu zatím místní hráči Celostátní ligy sálových fotbalistů rozhodně nebudou vzpomínat v dobrém. Tedy rozhodně ne na její část, která se odehrála v roce 2014. Z deseti utkání totiž Jilemnice vyhrála jediné.

Bilanci si nezlepšila ani na domácí palubovce, na níž nestačila týmům z elitní čtyřky. A protože Větřní vyhrálo letos už podruhé, po jediném týdnu spadlo Sico zpět na poslední místo. V lednu příštího roku ho čekají ještě dva turnaje. Pak přijde na řadu play off, do něhož mají díky úzkému osmičlennému pelotonu v letošním ročníku postup jistý všichni.

Jilemnice – Zlín 2:3 (2:1)

Papírově lehčího soupeře měla Jilemnice na úvod sobotního turnaje. Znovu obměněný kádr si na Zlín věřil a chtěl navázat na předchozí premiérové vítězství s Novým Borem.

A hrstka fanoušků si hlavně v prvním poločase užívala pohledný halový fotbal. Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou. I i když se do vedení dostali hosté, z velkého množství šancí domácí skóre v závěru přece jen, díky šťastné trefě Macháta a nechytatelné ráně Srkala, otočili.

„V přestávce jsme si říkali, že budeme hlavně chtít bránit a z nabídnutých protiútoků se případně snažit náskok navýšit. Chvíli nám to vycházelo, pak ale soupeř využil naše dvě chyby a skóre opět otočil," litoval Milan Szabo, předseda Sica Jilemnice.

A tak jeho tým musel taktiku znovu změnit. Všechny síly vrhl do útoku a ke své potěše si vytvářel šance. Zde však úspěchy končily, i ty největší příležitosti totiž vyšuměly do ztracena. V hlavní roli spalovače se prezentoval nešťastník Srkal.

„Myslím si, že jsme zápas odehráli skoro excelentně. Dlouho jsme tak dobře nehráli. Výsledek je pro nás ale hodně smolný. I soupeř totiž uznal, že jsme převahu měli my. Na brankové příležitosti to bylo asi 8:0, na to se však nehraje. Kluky chci ale pochválit, hráli na hranici možností," těšilo Szaba.

Branky: 15. Machát, 17. Srkal – 5. a 29. Haloda, 25. Kovář. SK Sico SC Jilemnice: Puš – Šnorbert, Smolík, Srkal, Machát, Močkovský, Otmar, Kraus.

Jilemnice – Brno 0:5 (0:1)

Jasným outsiderem byla Jilemnice proti Brnu. V nohách navíc měla fyzicky i psychicky vyčerpávající zápas se Zlínem, a tak její vyhlídky nevypadaly moc růžově. Brno navíc opět představilo mladý a sebevědomý kádr, který letos ztratil body jen kvůli dvěma kontumovaným výsledkům.

Domácí hráči však poměrně dlouho dodržovali defenzivní taktiku a drželi favorita na uzdě. Ve 14. minutě se však prosadil Levčík a ledy povolily. Rozhodnutí přišlo po změně stran, kdy unavená sestava Sica čtyřikrát inkasovala a ani jednou naopak gólmana soupeře nepokořila.

„Brno bylo herně úplně jinde než my. Výsledek ale zkazily tři hrubé chyby naší obrany, soupeř díky tomu vyhrál možná až příliš vysoko. My jsme neměli sílu, hodně nám jich vzal úvodní neúspěch se Zlínem. Celkově bych chtěl vyzvednout mladé kluky Macháta se Šnorbertem, kteří dávají do hry maximum a předvádějí asi nejlepší výkony z celého týmu," pochválil Szabo.

Branky: 14. a 34. Levčík, 27. Cenek, 29. Ovčačík, 30. Svoboda. Sico Jilemnice: Puš – Šnorbert, Smolík, Srkal, Machát, Močkovský, Otmar, Kraus.

Ostatní zápasy: Nový Bor – Zlín 3:4, Nový Bor – Brno 1:6, Chemcomex Praha – Polička 2:0, Větřní – Polička 1:3, Chemcomex Praha – Vysoké Mýto 2:2, Větřní – Vysoké Mýto 2:1.