Gymnastky a gymnasté z Podkrkonoší letos opět vyrazili do oblíbené destinace v jižních Čechách. V Doubí u Třeboně se totiž v polovině května konal přebor republiky ve sportovní gymnastice.

Závod zahájily nejmladší kategorie. Chlapecké družstvo ve složení Špelda, Krátký a nováček Vogler nepředvedlo stoprocentní výkony a s přispěním velké nervozity zbytečně chybovalo. Nejlépe si vedl Jiří Špelda (6. místo), který se svými body nejvíce zasloužil o páté místo v družstvech.

Největší překvapení čekalo trenérky v kategorii mladších žákyň I. (ročníky 2007 2009). Družstvo ve složení Hellingerová, Krejčí, Mládková obsadilo druhé místo. Největší zásluhu na tom měla Pavlína Hellingerová, jež za téměř bezchybné výkony v celém čtyřboji získala zlatou medaili a vybojovala titul přebornice republiky. Ani „B" tým (Kerhátová, Prokůpková, Kaufmanová) nezklamal, ale při jejich soutěžní premiéře hlavně sbíral zkušenosti.

V kategorii mladší žákyně II. si nejlépe vedla Barbora Oravcová (8. místo), dále pak Alena Hauptová, Karolína Slavíková a Nina Jezdinská. Za nádherně odcvičená prostná získaly nejvíce bodů, kladina se povedla bez pádů a také skvěle, ale díky slabší hrazdě pak družstvo skončilo na pěkném pátém místě.

Chlapecké družstvo v kategorii mladších žáků II. ve složení Janko, Melichar (8.) a Kaufman vybojovalo bronzovou medaili. Dominik Karel Janko svými body pomohl týmu nejvíce, když v silné konkurenci obsadil krásné druhé místo.

V nejvíce vyrovnaných kategoriích III. a IV. se nejlépe prosadily Adéla Seifertová, Sabina Chaloupková, Nikola Ježková a Kateřina Bydžovská. S jejich výkony byla trenérka spokojená. Nejvíce pak trenérky a trenéra potěšily dorostenky, které ve složení Slavková, Krejčí a Krejčová přesvědčivě zvítězily se sedmibodovým náskokem před družstvem z jihočeského kraje. Zároveň si Eliška Slavková odvezla bronzovou medaili a za ní se s minimálními rozdíly srovnaly čtvrtá Eliška Krejčí a pátá Kamila Krejčová.

Na závěr byla kategorie žen, kde kraj reprezentovaly Tláskalová, Oravcová starší a Hellingerová starší. Jejich výkony stačily na krásné páté místo.

(ora, to)