Prozraďte, jak těžký zápas to pro vás v neděli, znovu v oslabené sestavě, byl?
Bohužel ani tentokrát jsme nebyli kompletní a absentující hráči nám samozřejmě hodně chyběli. Zápas i proto byl hodně těžký. Vlastně po celou dobu bylo skóre hodně vyrovnané a myslím si, že i konečná remíza byla zasloužená.

Duel byl ze všech stran vyrovnaný. Co chybělo k tomu, abyste Plzeň porazili?
I v tomto utkání jsme se potýkali se slabší koncovkou. Dost šancí jsme neproměnili a to nám pak chybělo v pozdější fázi zápasu. Musíme si však přiznat, že příležitosti měl i soupeř.

Nastřílet deset branek v první lize, to se vám povedlo vůbec poprvé. Byl to tedy váš nejvydařenější zápas za Dvůr?
Nedokážu říct, zda byl tím dosud úplně nejvydařenějším, ale určitě jsem si jej hodně užil. Hlavně tu atmosféru domácího prostředí, které nám v závěru utkání znovu pomohlo.

Teď vás ale čeká zápas v Bohunicích. Stačil by nedělní výkon na to, abyste tam mohli myslet na vítězství?
My samozřejmě na vítězství myslíme před každým zápasem. Snažíme se do toho dávat všechno. Tentokrát to stačilo jen na bod, ale pro nás je každý zisk cenný. Osobně věřím, že i v Bohu-nicích máme velkou šanci na výhru a uděláme pro ní vše.

V utkání nejspíš budete moci spoléhat na opory Groha s Tomešem. Vám je 17 let, věříte, že v budoucnu půjdete třeba i jejich cestou a také si zahrajete nejvyšší domácí soutěž?
Oba si ve chvíli zápasu proti Plzni plnili povinnosti v dresu Jičína, ale v dalším kole by měli naše utkání stihnout. A pokud jde o mě, samozřejmě věřím, že bych si mohl zahrát i nejvyšší domácí soutěž. Ale jak říkáte, ještě mi nebylo ani osmnáct a moc jsem nad tím ani nepřemýšlel.

Střelecké schopnosti Tomeše nahradil desetigólový Picha

Vyhrát a odlepit se od sestupové pozice. Takový byl víkendový cíl královédvorských házenkářů, kteří se v letošní sezoně I. ligy trápí. Proti juniorce extraligové Plzně ale plán svěřencům trenéra Michala Pichy nevyšel. Štěstí však, že proti mladému kolektivu uzmuli alespoň bod, ten si totiž zajistili v úplném závěru vyrovnaného utkání.

I. liga

1. HK Dvůr Králové nad Labem – Talent Plzeň B 24:24 (12:12)

Fakta – branky: L. Picha 10/1, Etrich 5, D. Fiedor 4, Kulhánek 2, Zelinka 1 – A. Strýc 9, J. Strýc 6/3, Sedláček 4, Jedlička 3, Mattas a Fořt 1. Rozhodčí: Valášek, Vychodil. Vyloučení: 6:7. ŽK: 4:3. ČK: 0:1 (Mattas). Diváci: 180. 1. HK Dvůr Králové: Babčaník, Šturma – Kulhánek, Jakub Kirschbaum, Gogolák, R. Fiedor, D. Fiedor, Čipera, Paclík, Vitvar, Zelinka, L. Picha, Etrich, Kotík.

Jak už bývá v této sezoně zvykem, ani do duelu proti Západočechům nešli Dvoráci kompletní. Uzdravil se sice Jiří Groh, ten ale společně s Tomášem Tomešem v den zápasu posílil Jičín v extraligovém klání na palubovce Zubří. I díky těmto absencím si premiérový start v druhé nejvyšší domácí soutěži připsali dorostenci Vitvar s Čiperou.

Už samotný start do zápasu ukázal, kdo po elitním střelci soutěže Tomešovi v domácím dresu přebere kanonýrskou taktovku. Další mladý odchovanec Lukáš Picha totiž otevřel brzy skóre, na jeho trefu ale hosté odpověděli třemi góly v řadě. Soupeři se chvíli o těsný náskok přetahovali, nakonec ale první poločas zaslouženě skončil nerozhodně.

Po pauze se toho na palubovce moc neměnilo. Domácí, podporováni publikem, znovu chvíli vedli, ve 43. minutě si ale dosud nejvyšší náskok (14:17) vypracovali Plzeňští. Od té chvíle Dvůr jen dotahoval a minutu před koncem svítil na tabuli stav 23:24. „Modrým" zbýval poslední útok, ten skončil odpískanou sedmičkou a pevné nervy v důležitém okamžiku prokázal hrdina zápasu Picha, jenž svým jubilejním desátým gólem srovnal na konečných 24:24.

Další výsledky 13. kola

Kopřivnice – Jičín B 42:29, Strakonice – Bystřice pod Hostýnem 34:31, Karviná B – Náchod 34:27, Bohunice – Nové Veselí 26:25, Chodov – Olomouc 37:14.

Program 14. kola (28. 2. – 1. 3.)

Sobota 14.00: Olomouc – Nové Veselí. 15.30: Bystřice pod Hostýnem – Kopřivnice. 17.00: Náchod – Chodov. Neděle 11.00: Bohunice – Dvůr Králové. 15.00: Talent Plzeň B – Strakonice. 17.00: Jičín B – Karviná B.