Kompletní domácí špička Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR v rally je v tomto roce při Rally Bohemia doplněna několika velmi zvučnými jmény světové, či evropské rallyové scény.

Bezpochyby největší hvězdou mezi 88 přihlášenými závodníky ze dvanácti zemí světa bude norský jezdec Mads Ostberg, který odstartuje v české premiéře s Fordem Fiesta RRC.

„Dosud nikdy v Česku nestartoval v rally soutěžní jezdec, který v témže roce zvítězil v soutěži mistrovství světa WRC. Madsi Ostbergovi se to podařilo na jaře v Portugalsku," přiblížil tiskový mluvčí rally Petr Eliáš.

Pořadatelům se mezi přihláškami objevily i dvě od továrního týmu Škoda Motorsport. Domácí barvy tak bude hájit Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem, kteří už na mladoboleslavské soutěži mohou za jistých okolností slavit titul mistrů České republiky v rally.

„Žádáme všechny diváky, kteří chtějí sledovat Rally Bohemia u rychlostních zkoušek, aby za žádných okolností nevstupovali na trať, dbali pokynů traťových komisařů a dbali vyznačených zakázaných prostorů, kde není dovoleno rallye sledovat. Věříme, že s pomocí opravdových fanoušků rally, kteří dokáží případně usměrnit nepoučené návštěvníky, se nám podaří úspěšně zvládnout další ročník závodu," popsal Pavel Pokorný, hlavní činovník pro bezpečnost, požadavky organizátorů s tím, že bezpečnost všech je pro všechny vždy na nejvyšším stupni.