Čtvrtá porážka, ale zároveň historicky první získané body ve třetí lize „velkého" amerického fotbalu. Takový byl další duel trutnovských Rangers, kteří se podruhé v sezoně představili na domácím hřišti.

3. LIGA MUŽŮ

Trutnov Rangers – Budweis Hellboys 7:45 (7:7, 0:25, 0:8, 0:3)

Pod Krkonoše dorazil k dalšímu souboji velký favorit. Byl jím dosud neporažený tým Budweis Hellboys z Českých Budějovic. I když se ukázalo, že na lídra tabulky síly domácích bojovníků nestačily, bylo vidět, že v ideální sestavě lze i s tak silným soupeřem držet krok a hrát vyrovnaný zápas.
Proti Hellboys šlo o vůbec první duel, k němuž se Trutnov sešel v takovém složení, jaký hráčům dovoloval střídat. Byl však poznamenán ztrátou prvního quarterbacka, jenž nemohl nastoupit pro nemoc.

První čtvrtina nabídla přítomným divákům absolutně vyrovnanou partii, kdy zastupující quarterback Filip Křivohlávek při pokusu o čtvrtý down v redzone soupeře proběhl až do endzone a připsal svému mužstvu vůbec první body letošní sezony. Bohužel i náhradní quarterback musel brzy pro zranění odstoupit, což znamenalo velkou ránu pro útok Rangers.

Vpředu tak docházelo ke ztrátám míče, přidaly se nepovedené akce speciálních týmů, a když se Jihočeši dostali na míč již v redzone, následovaly jejich čtyři touchdowny.

Po přestávce znovu výborně fungující obrana Rangers dokázala získat několikrát míč, ale vzhledem k již zmiňované absenci quarterbacka v útoku, se již nepovedlo míč do soupeřovy endzone dostat.

Zápas byl tedy ukončen za stavu 7:45, přesto trutnovské hráče může těšit fakt, že jsou jedním z mála týmů, které dokázaly hráčům Hellboys nadělit touchdown.

Další utkání čeká jediného východočeského zástupce až 11. listopadu v Praze, kdy od pravého poledne budou Trutnovští hostem tamních Mustangů.

Fakta – body: Tomáš Houdek 0:7, Filip Křivohlávek 7:7, Miroslav Pechouš 7:14, Radim Švec 7:21, Tomáš Houdek 7:27, Filip Mulica 7:34, Miroslav Pechouš 7:42, Kamil Roba 7:45. Rozhodčí: Malý, Coufal, Zouvala, Pěnička. Diváci: 47.

Aktuální tabulky

Tabulka 3. ligy – západ

1. Budweis Hellboys 4 0 0 126:22
2. Pardubice Stallions 2 3 0 198:48
3. Prague Mustangs 2 0 2  94:47
4. Karl. Vary Warriors 1 0 3 20:105
5. Trutnov Rangers 0 0 4  7:123

Tabulka 3. ligy – východ

1. Brno Alligators 4 0 0 138:13
2. Znojmo Knights 2 0 1  50:27
3. Přerov Mammoths 1 0 2  12:79
4. Brno Pitbulls 0 0 4  3:84

Slovník amerického fotbalu

END ZONE

V doslovném překladu jde o koncovou zónu. Zónu hřiště, která se nachází na obou koncích hrací plochy. End zone je ohraničena takzvanou goal line (čára, přes kterou se musí dostat hráč s míčem, aby zaznamenal touchdown) a end line, jež ohraničuje úplný konec hřiště. Na každém ze čtyř rohů end zone je umístěn oranžový kužel (pylon), aby byla end zone lépe viditelná.

RED ZONE

Nazývá se tak prostor na hřišti mezi dvacetiyardovou linií a linií označující end zone. Red zone (červená zóna) se nazývá, protože pokud se ofenzivní tým s míčem dostane až sem, hrozí velké riziko, že kolektiv získá body. Naopak pokud tým, který útočí, je na své polovině ve vlastní end zone, musí být velmi opatrný, aby neztratil míč nebo nedostal safety.

Ondřej Baudyš, Tomáš Otradovský