Letos však zhruba od poloviny soutěžního ročníku okupovala rezerva první místo, a tak bylo na spadnutí, kdy stvrdí historický úspěch a postoupí o patro výš. V minulém kole překvapivě prohrála s ústeckým Spartakem, a tak se oslavy musely odložit. Postup tak Turnov B musel potvrdit v závěrečném duelu sezony proti Mladé Boleslavi. Pokud by šachisté od Jizery vyhráli, odsoudili by navíc (stejně jako volejbalisté) soupeře z Mladé Boleslavi k sestupu.

Mladá Boleslavi – Turnov B 3,5:4,5

Zachraňující se Mladá Boleslav v závěru soutěže chytila formu a porazila i favorizované celky z popředí tabulky. Turnov ale musel zvítězit (případně remizovat), aby si zachoval první místo. O drama tak bylo postaráno.

Rychlou výhrou otevřel skóre utkání Bohuslav Vyhnálek, který v sestavě nahradil Kopala, jenž ukončil aktivní šachovou činnost. Jinak se ale hrál velmi vyrovnaný zápas. Za Turnov dokázali bodovat ještě Možný a Ďúran, naopak Hácha s Bednářem své partie prohráli.

Vyrovnaný duel mohl srovnat i co do stavu skóre domácí Ondřej Crha, ale nadějně vyhlížející partii proti hostujícímu kapitánovi Maršálkovi nakonec dovedl jen k remíze. Turnov B tak získal nejtěsnější možnou výhru. Díky tomu postoupil do 1. ligy a napřesrok se ve městě budou hrát dvě nejvyšší možné soutěže v ČR.

Partie: Řehořek – Bednář 1:0, Jaček – Možný 0:1, Vodička – Vltavský 0,5:0,5, O. Crha – Maršálek 0,5:0,5, Záhorbenský – Ďúran 0:1, Horák – Brouček 0,5:0,5, J. Crha – Vyhnálek 0:1, P. Crha – Hácha 1:0.

Výsledky 11. kola: Desko Liberec – SK Děčín 4:4, Dukla Praha – Kralupy 6:2, Jičín B – Lysá nad Labem C 2,5:5,5, Neratovice – Pošt. spořitelna B 5:3, Ústí n. L. – Hořice 4,5:3,5.