Pod pořadatelskou taktovkou TJ Powerlifting Trutnov a Fit Studia Semily zde proběhla soutěž nazvaná Semilský silák 2013. Největší místní akce tohoto druhu zavála do Pojizeří rekordních 108 siláků. Soutěž probíhala pod patronací města Semily, starosta Jan Farský slavnostně celou akci zahájil.

Absolutním vítězem se stal Jiří Tkadlčík z Přerova, druhé místo obsadil mostecký Vladimír Jeřábek. Oba vzpěrači se dokázali shodně popasovat s více než 330 kilogramů vážícími činkami a tím si celou soutěž prakticky podmanili pro sebe. Neztratili se ale ani vzpěrači reprezentující pořadatelské oddíly. Velice hodnotný výkon předvedl František Tesařík z Powerlifting Trutnov, který zdárně přemohl 310 kg.

„Výborný výkon podali také Miroslav Klus reprezentující Semily, nebo trutnovský Pavel Hurdálek. Jsem rád, že se do soutěže zapojilo také mnoho amatérů a že se i díky podpoře celého oddílu z Trutnova a dalších sponzorů celá akce vydařila na výbornou. V příštím roce by se u nás měl uskutečnit Karpatský pohár, na který dorazí závodníci třeba z Maďarska a dalších zemí, a věřím, že toto byla důstojná generálka," řekl za pořadatelský tým Vladimír Šlesinger. Ten se ostatně v soutěži představil také jako aktivní závodník, když si v kategorii masters připsal 8. místo za úspěšně pokořených 240 kilogramů. „Na to, že je mi 48 roků a stále konkuruji i ročníkům 1989, tak jsem spokojený nad míru. Ve svém věku se spíš sám sobě divím, že ještě v sobě najdu sílu, abych se k čince postavil," smál se spokojený Šlesinger.

Sedmičlenná ženská soutěž měla jednoznačnou vítězku. Slovenka Júlia Kosturová hájící barvy Bořislavi se úspěšně popasovala s váhou 195 kilogramů!