Návrh Exekutivy Českého svazu házené sice opět počítal s účastí dvanácti klubů, přihlášku do I. ligy jich však podalo pouze deset.
Ke smůle klubů svaz I. ligu rozlosoval podle klíče s dvanácti týmy, a tak na každý oddíl v sezoně čekají čtyři (!) volné termíny.

„Dopředu je tak zřejmé, že nás letos čeká sezona bez obav o sestup. Samozřejmě jsme rádi, protože můžeme v klidu do kádru dál zapracovávat mladé kluky,“ sdělil Deníku před startem dvorský trenér Michal Picha.

Přesto Dvoráci ve druhé nejlepší soutěži v ČR neplánují hrát „druhé housle“. Dravé mládí jistě bude chtít trápit zkušené soky a hlavně v domácím prostředí získávat body. „Do sezony jdeme s šestnáctičlenným kádrem, včetně dorostenců, kterým chceme dávat šanci. Mezi nejzkušenější budou patřit Kulhánek, Hracha a po odchodu Daniela Fiedora, jenž ukončil kariéru, také Etrich se Zelinkou,“ prozradil dál Picha, jehož před zítřejší premiérou na palubovce Náchoda trápí situace na klíčovém postu brankáře.

„Babča (Martin Babčaník) – pozn. aut.) odjel na dovolenou, Vláďa Pišl se zranil při fotbale, tak jsem rád, že se podařilo přemluvit Pavla Šturmu, jenž nám v derby pomůže,“ prozradil šéf lavičky, že v Náchodě se vrátí do branky pětačtyřicetiletá legenda klubu.