Závodní maraton zahájilo nejmladší žactvo do devíti let. Dominik Karel Janko zacvičil svůj vypilovaný program, zaslouženě obdržel nejvyšší známky a stal se tak přeborníkem republiky. Rovněž jeho týmový kolega Jiří Špelda nezklamal a pátým místem se zařadil mezi špičku ve své kategorii.

Následoval velice povedený výkon stejně starých děvčat, která ve velké konkurenci vybojovala bronzovou medaili, o kterou se zasloužilo družstvo ve složení Pavlína Hellingerová (5. místo), Barbora Oravcová (7. místo) a Karolína Slavíková (16. místo).

V další věkové kategorii do jedenácti let zazářila Natálie Kolínová, která obsadila druhou příčku díky krásným sestavám a bezchybnému přemetu přes švédskou bednu. Starší žákyně III a IV do věku patnácti let na medaile sice nedosáhly, i když těm starším k získání bronzu scházely pouhé dvě desetinky. Nejlépe se v mladší kategorii do třinácti let umístila dvanáctá Adéla Seifrtová a v té starší (15 let) Kamila Krejčová na příčce osmé.

Završením víkendového klání byl povedený nedělní závod dorostenek, kde se nejvýrazněji prosadila Veronika Krejčí ziskem bronzové medaile. Hned za ní se seřadily čtvrtá Michaela Bachtíková a pátá Eliška Slavíková, které tímto vyhrály závod družstev s náskokem několika bodů.

Třešničkou na dortu bylo získání stříbrného poháru v soutěži všech třinácti krajů České republiky. Všichni členové výpravy si za své výkony zasloužili velkou pochvalu svých trenérů.

(lo, to)