Na šedesát závodníků předvedlo své umění v celkem šesti kategoriích. Nejvíce účastníků bylo v přípravce, do níž byli zařazeni ti nejmladší ve věku do šesti let. A právě zde zaznamenal domácí oddíl Lokomotiva Trutnov první vítězství, když u rozhodčích nejvyšší hodnocení získala Sára Slavíčková. Na stupně vítězů ji ještě na třetím místě doprovodila týmová kolegyně Markéta Vrábelová.

Další prvenství pro domácí barvy vybojovala v kategorii nováčci Adéla Koncfeldová. I zde trutnovským patřil bronz, který si vyjela Natálie Kinclová. Medailové umístění si připsala ještě v nejstarší kategorii žaček třetí Barbora Borůvková.

Na tvářích trenérek a zároveň hlavních organizátorek akce Ivy Sršňové a Eriky Štěpničkové byla po závodě vidět nejen radost z organizačně úspěšně zvládnutého závodu, ale především z výkonů, které jejich svěřenkyně předvedly. „Máme z děvčat velikou radost.

Všechny závodily úplně poprvé a tak byla tréma veliká. Přesto ukázaly, jak moc jsou šikovné a jak je krasobruslení baví. Už teď máme od oddílů, které se účastnily Trutnovské Brusličky, pozvání na závody k nim, a těšíme, se jak naše jízdy do té doby ještě zdokonalíme," shodují se obě a stihly dodat: „Chtěly bychom všechny naše závodnice pochválit za výkony, které předvedly. Poděkování patří také všem, kteří nám pomáhali při přípravách a organizaci závodu. Věříme, že se nám podaří v příštích letech navázat na letošní úspěšný první ročník a Trutnovská Bruslička se stane tradičním krasobruslařským podnikem."

(sla, to)