Pro veškeré účastníky budou, kromě bohatého doprovodného programu a oblíbeného zimního táboření, připraveny lyžařské trasy vedoucí po hřebenech Krkonoš.

Na výběr budou vzdálenosti od patnácti do padesáti kilometrů, přičemž všechny tratě povedou okolo čerstvě zrekonstruované Mohyly Hanče a Vrbaty. Zúčastnění budou ale moci využít také pěší cesty s cílovou stanicí na hoře a rozhledně Žalý.

„Do Krkonoš se sraz vrací po dlouhých padesáti letech. Očekáváme až na tisíc účastníků, proto bude pořádání organizačně velmi náročné. Věříme ale, že si všichni zúčastnění odvezou jak ze zasněžených Krkonoš, tak z města Jilemnice jenom příjemné zážitky," řekla předsedkyně KČT Ještědská oblast Zdeňka Marková.

Celá akce v Jilemnici proběhne v termínu od 7. do 10. února 2013. Více informací lze najít na webových stránkách www.kct-libereckykraj.cz.

„Jilemnice si připravila to nejlepší, co může nabídnout. Za návštěvu stojí Zvědavá ulička, která se představí v zimní kráse. Za shlédnutí stojí též celá památkovou zóna nebo Krkonošské muzeum, kde kromě jiných bude instalována i ojedinělá expozice lyžování," láká na návštěvu Jilemnice také starosta města Vladimír Richter.