V sobotu se do místního Sportovního centra opět navalili vzpěrači a vzpěračky s těžkými činkami. Za spolupořadatelství oddílů Powerlifting Semily a Powerlifting Trutnov a podpory města Semily se zde totiž konalo mistrovství České republiky v benčpresu Federace českého silového trojboje. To bylo zároveň nominačním závodem na nadcházejí mistrovství Evropy, které se v červnu uskuteční v Trutnově.

Do okresního města se sjelo na 130 siláků. Ti až překonali původní představy organizátorů a v průběhu soutěže je naplno zaměstnali. Následně všechny také odměnili kvalitními sportovními výsledky.

Nejhodnotnější výkon z celého startovního pole zaznamenal sedmadvacetiletý Petr Bolf reprezentující oddíl Gigant´s Bořislav. Ten v kategorii muži 110 kg equip úspěšně zdolal činku se závažím 300 kilogramů, čímž překonal národní rekord. Na metě 310 kg následně dvakrát neuspěl. I tak ale výrazně pokořil třeba druhého Petra Hrona z Úpice.

Podobných národních rekordů však bylo v Semilech k vidění požehnaně. Diváci, pořadatelé a především i sami závodníci se radovali z překonání celkem devětatřiceti republikových dosavadních maxim.

„Skvělých výsledků bylo opravdu hodně. Bolf předvedl neuvěřitelný výkon, 300 kilogramů je velká váha. Já bych chtěl poděkovat jak městu Semily, tak dvojici Hurdálek – Machytka, kteří se podíleli se svými týmy na organizaci. Jsem rád, že jsme závodníkům mohli nabídnout i skvělé prostředí, které v Semilech je. Jde určitě o jedno z nejlepších zázemí, které jsem navštívil," řekl za pořadatele Vladimír Šlesinger, který byl jednou z hybných sil domácího oddílu Powerlifting Semily.

A kteří vzpěrači uspěli z pořádajících oddílů? Národní rekordy si ve svých kategoriích připsali Romana Ryzáková (77,5 kg), Eva Vyhlídalová (72,5 kg), Tomáš Kalenský (195 kg), Jan Vítek (212,5 kg), František Esser (155 kg) a Libor Hurdálek (172,5 kg), všichni reprezentující Trutnov. Skvělého výsledku mezi jinými dosáhli i František Miklosy a Jindřich Dressler, kteří se popasovali s činkou vážící 210 kg, Lukáš Jiruška zvládl ještě o deset kilogramů více. Semilský Milan Kohout zvedl 170 kg.

Ceněný sportovní výsledek si připsal také František Tesařík. Jednatřicetiletý silák z Bakova nad Jizerou startující pod hlavičkou oddílu Powerlifting Trutnov v titul zúročil pětiletou dřinu a úspěšně se popasoval s činkou vážící 202,5 kilogramu.