Velkou postavou středečního utkání mezi mladoboleslavskou Slovankou a Lokomotivou Trutnov byla ANDREA VACKOVÁ. Křídelní hráčka, která letos plní roli pivotky, loni působila v anglickém Nottinghamu Wildcats a na vítězství svého kolektivu se podílela dvaceti body. Stala se tak nejlepší střelkyní zápasu.

Andreo, nová parta za sebou má první výhru sezony. Jak velký balvan vám spadl ze srdce?
Kámen sice spadl, ale ne nějak velký. Teď nás čekají podobní soupeři a my se musíme soustředit na to, abychom získaly další vítězství. Rozhodně víme, že nepůjde o nijak jednoduché zápasy.

Vy sama jste se na vítězství v Mladé Boleslavi podílela dvaceti body. Co pro vás tenhle výkon a konečný výsledek znamenal?
Zisk dvaceti bodů mě určitě těší, děkuji za něj samozřejmě i mým spoluhráčkám. Na hřišti jsme si dokázaly vyjít vstříc a vytvořit pozice jedna pro druhou. Výhra je pro nás po dvou předchozích porážkách důležitá.

Úvod vašemu týmu ještě tolik nevycházel, ale postupně jste získávaly vládu nad utkáním. Jak těžkým byla Slovanka soupeřem?
Především šlo o velmi vyrovnaného soupeře. Dokázal nás několikrát dostat pod tlak a z driblinku získával hodně míčů. To si myslím, že nás dost zaskočilo. V tom úvodu jsme neproměnily spoustu dvojtaktů, kdy jsme šly zcela samy na koš. Průběh zápasu by jinak mohl být mnohem jednodušší.

Po celý druhý poločas už jste si udržovaly dostatečný náskok. V čem podle vás byla Lokomotiva lepším týmem?
Pravda, ve třetí čtvrtině jsme náskok navýšily až na deset bodů a snažily jsme si jej udržovat. Měly jsme tam sice nějaké výpadky, ale i s tím jsme se skvěle popraly. Padly nám tam hodně důležité střely a náskok jsme si pak už jen udržovaly do konce.

Nyní vás čekají Karlovy Vary. Věříte v další vítězství? Na co byste do haly Komenského nalákala trutnovské fanoušky?
Pro nás půjde o dalšího těžkého soupeře a budeme bojovat, abychom urvaly další výhru. Určitě se na ně dobře připravíme. Hrajeme doma, což bereme určitě jako velké plus. Fanoušky budeme potřebovat, a tak bych jim ráda vzkázala, ať nás přijdou podpořit.

Navštivte výstavu 70 let pod koši

Organizovaný basketbal v Trutnově slaví v letošním roce 70. výročí a u této příležitosti klub ve spolupráci s pracovníky Muzea v Podkrkonoší připravil výstavu. Ta potrvá ode dneška až do 27. listopadu a zváni na ni jsou nejen basketbaloví příznivci.