Slovo Stavíme v podtitulu akce zaručuje návštěvníkům nabídku v oblastech staveb, bydlení, zahradničení nebo koníčků. Připravena je zábava i poučení. Po loňském úspěchu se opět otevře zvířecí farma. Zájemci v ní objeví desítky barevných plemen výstavních králíků, holubů, hus, krocanů, kachen, perliček, slepic, kohoutů a dalšího domácího zvířectva.

Chovatelé zodpoví zvídavé otázky dětí a dospělým doporučí nejlepší způsob chovu. V sobotu se děti zabaví i pozorováním závodů cvičených králíků ve sportovní disciplíně, kterou je králičí hop. Dospělí i děti si mohou vyzkoušet jízdu na elektrokolech, která budou s odborným výkladem připravena k zapůjčení před vstupem do Uffa.

Veletrh je platformou, v níž se návštěvníci dozvědí spoustu zajímavostí. Letos je připravena podnětná přednáška na téma Nová zelená úsporám.

Zástupce Státního fondu životního prostředí ČR představí nový program Ministerstva životního prostředí a zodpoví dotazy majitelům rodinných domů, kteří chtějí žádat o finanční podporu na zateplení pláště domu, výměnu oken a dveří nebo výměnu starého kotle za efektivní a vysoce ekologický kotel.

Na veletrhu budou zastoupeni též výrobci nábytku, kuchyní, koupelen, interiérových dveří, kování a klik. K mání budou však například i obrazy, drobné dekorace, přírodní bylinné přípravky nebo koupelové soli, knihy i sportovní košile. Pokud návštěvníci vyplní na veletrhu losovací kupón, mohou vyhrát soudek piva, předplatné Deníku zdarma nebo zlatou cihličku. Dnes je otevřeno od 9 do 18, zítra od 9 do 17 hodin.