Mezi významné osobnosti a sportovce, kteří se postavili na start hlavního nedělního závodu, patřili například kandidát na prezidenta České republiky Marek Hilšer, herec Jakub Kohák, skifař Ondřej Synek, boxer Lukáš Konečný či lyžař Dušan Kožíšek a mnoho dalších nadšených lyžařů. 

VIP V HLAVNÍM ZÁVODĚ? NEJEN SPORTOVCI

S aplikací EPP mohou uživatelé během víkendových závodů při svých pohybových aktivitách podpořit Nadaci Ivana Dejmala, která se zaměřuje na projekty pomáhající přírodě Jizerských hor.

51. ROČNÍK ČEZ JIZERSKÁ 50

Hlavní závod ČEZ Jizerská 50 odstartoval v neděli v 9.30 hodin. O 15 minut dříve se na trať vydaly ženy ze skupiny ELITE. Trasa závodu vede přes Novou Louku, Kristiánov, Rozmezí, zastavení Na Kneipě, Hraniční, Jizerku, Smědavu, Čihadla, Hřebínek až do cíle. Závodníci v rámci startovného na hlavní závod získali nejen číslo a zapůjčený měřicí čip, ale i medaili Jizerské 50, slevové vouchery a další dárky od partnerů.

Jizerská padesátka je závod v běhu na lyžích klasickou technikou na trati dlouhé přibližně 50 km vedoucí Jizerskými horami po tzv. Jizerské magistrále. První ročník se konal v roce 1968, v roce 2012 a 2013 se ho zúčastnilo 4 800 závodníků – maximální počet, který je pro závod v souvislosti s ochranou krajiny povolen.Závod se jede klasickou technikou a měří 50 km. Kromě hlavního závodu ale v posledních letech přibyly i další a to na 30 km volnou technikou a 25 km klasicky. Vedle nich se jezdí i dětský závod a závod firemních štafet na 4×3 km. Závod je od roku 1999 součástí prestižní série dálkových běhů Worldloppet.