Pondělí odpoledne: Aktualizace tragické události na hradě Pecka ze dne 27. 08. 2017

Policie ČR i nadále šetří případ tragického pádu mladé ženy z hradeb peckovského hradu, ke kterému došlo v neděli ráno.“Probíhá šetření a rovněž se čeká na výsledky soudní pitvy, která mimo jiné odpoví na otázku, zda byla mladá žena v době tragického pádu pod vlivem alkoholu či nikoliv. Do současné chvíle nebyla žádná osoba za smrt ženy obviněna,“ uvedl komisař Aleš Brendl.

Výsledkem dosavadního šetření je pravděpodobné, že pětadvacetiletá žena cizí státní příslušnosti přes hradby vystoupala ke střeše zastřešeného křídla hradu. Následně měla přelézt na samotnou střechu, po které se údajně dostala k samotnému hřebeni střechy, kde měla setrvat nějakou dobu. Při následném slézání zpět na hradby zřejmě uklouzla po vlhké střešní krytině se zřítila dolů na betonovou plochu hradního nádvoří. V důsledku pádu měla poškozená utrpět zranění neslučitelná se životem, kterým na místě i přes okamžitou první pomoc podlehla.

--------------------------------------------------------------

Sobota: "Ačkoliv se jí ihned další svědci pokoušeli poskytnout první pomoc, na místo přilétl i záchranářský vrtulník, tak už jí už nebylo pomoci a na následky pádu zemřela," dodala.

Podle našich informací patřila dívka ke skupině historických šermířů, kteří v sobotu večer na Pecce vystupovali s programem po stopách mexického Svátku mrtvých a následně tam nocovali.

Policie na místo tragické události vyslala výjezdovou skupinu a všechny okolnosti, za nichž k pádu došlo, vyšetřuje. "Zda byla žena v době pádu pod vlivem alkoholu, objasní až nařízená pitva. Už nyní je ale jasné, že se žena pohybovala v místech, kam je veřejnosti vstup zakázán," informovala policejní mluvčí.

Čelní střet osobního automobilu a kamionu nepřežil spolujezdec.
Čelní střet osobního auta a kamionu nepřežil spolujezdec