Na jedné straně je obžaloba, která tvrdí, že sedmadvacetiletý Martin Hehl spolu se svým otcem Milanem Hellem a dalšími dvěma muži na konci loňského ledna „vymlátili" bar Moo ve Svitavách. Podle spisu vše začalo tím, že ochranka baru nechtěla pustit Hehla do podniku.

Nebyla to žádná strkanice, ale…

Hehla to mělo rozlítit a odešel za svým otcem. Za několik minut se podle spisu měl Hehl s rodičem a dalšími dvěma kumpány do podniku Moo vrátit a s ochrankou si vyřídit účty. A nemělo se jednat o pouhou „strkanici".

Podle spisu měla čtveřice proti ochrance použít „boxera", kovový teleskopický obušek či baseballovou pálku. V incidentu podle kamerových záběrů hrála svoji roli i tonfa a vzduchem létala i židle.

Po „boji" měl zůstat jeden muž z ochranky ležet na zemi s těžkým zraněním hlavy, jeho kolegové pak měli utrpět jen lehké zranění. Čtveřici za výtržnictví a těžké ublížení na zdraví hrozí až dvanáctiletý trest.

U soudu včera vypovídal Martin Hehl. Ten obžalobu odmítá. „Takhle to nebylo. Ti vyhazovači jsou známí tím, že bijou lidi na potkání. Přesně tak to bylo i v tomto případě," řekl Hehl s tím, že při první návštěvě baru dostal několik ran. Když prý odešel, zjistil, že mu chybí mobilní telefon a řetízek. „Bál jsem se tam vrátit, tak jsem poprosil otce, zda by tam nešel se mnou. Když jsme se tam vrátili, ochranka nás opět napadla. Dva spoluobvinění tam již byli a asi se nás chtěli zastat," dodal.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube