K první bouračce došlo půl hodiny po půlnoci ze soboty na neděli na křižovatce ulic Pražská a Nerudova ve Vrchlabí. "Devětadvacetiletý řidič měl s vozem Škoda Octavia při odbočování vlevo vyjet mimo komunikaci, narazit do vyvýšeného obrubníku a následně skončit v silničním příkopu. Naštěstí neutrpěl žádné zranění," oznámil policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Dechové zkoušky ale potvrdily, že před jízdou pil alkohol - nadýchal 1,82 a 1,71 promile. Škoda je předběžně vyčíslena na 65 tisíc korun.

Druhý případ se stal hodinu po sobotní půlnoci. V příkopu u hlavní silnice v Chotěvicích skončil třiatřicetiletý řidič Seatu Alhambra. "Ppravděpodobně nezvládl řízení při nájezdu do levotočivé zatáčky ve stoupání a vyjel mimo vozovku, kde měl narazit do dopravní značky. Také on usedl za volant pod vlivem alkoholu, odhalily to dechové zkoušky, při kterých nadýchal 2,02 a 1,96 promile," upřesnil Lukáš Vincenc.

Polde policistů navíc opilec řídil, ač nevlastní řidičský průkaz a Městský úřad v Písku mu letos v červnu zakázal řízení auta. "V důsledku nehody muž utrpěl lehké zranění a záchranáři jej transportovali do vrchlabské nemocnice. Odtud jej lékař propustil do domácího ošetřování," dodal policejní mluvčí Lukáš Vincenc. Škoda je odhadnuta na 25 tisíc korun.

Oběma hříšníkům nyní za jízdu v opilosti hrozí až dva roky vězení.