Začátkem roku se přes sociální sítě seznámila s dosud neznámým mužem. Po několika měsíčním dopisování, kdy zřejmě získával její důvěru, ji požádal o převzetí větší částky peněz. "Měly být zaslány prostřednictvím přepravní společnosti ze zahraničí na její jméno. Samozřejmě, že neznámý podvodník měl dokonale připravenou legendu, proč potřebuje peníze přepravit právě tímto způsobem, přičemž žena jeho příběhu uvěřila a souhlasila," oznámil policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Při převozu zásilky však měly podle podvodníka nastat komplikace. A kupodivu vyžadpvaly uhrazení několika poplatků. "Nebyly zrovna nejnižší, ale bohužel žena muži natolik důvěřovala, že v konečném součtu zaslala na bankovní účet do ciziny částku téměř 300 tisíc korun," uvedl policejní mluvčí.

Ani tak velká suma ale nestačila k "úspěšnému doručení". Teprve v tu chvíli žena pochopila, že se nejspíš stala obětí promyšleného podvodu. "Následně se obrátila na policisty, kteří v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod a případ nyní intenzivně šetří," dodal Lukáš Vincenc.

Pachateli v případě dopadení a odsouzení může hrozit až pětiletý trest odnětí svobody.

Spolujezdkyně nepřežila náraz do stromu.
Spolujezdkyně nepřežila náraz do stromu