U 20letého řidiče, který se městem projížděl osobním vozem značky Daewoo Lanos, hlídka v dechu naměřila 1,26 promile alkoholu a na místě mu zadržela řidičský průkaz. Jak informovala policejní mluvčí Ivana Baláková, kromě toho řidiče čeká trestní stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který ho soudce může potrestat odnětím svobody až na jeden rok a také zákazem řízení motorových vozidel. „To, že ho policisté v noci takhle opilého zkontrolovali, je pro něj i přesto velké štěstí. Pokud by ho nezastavili, mohl by řidič pod vlivem alkoholu způsobit vážnou nehodu a ublížit tak sobě nebo dalším účastníkům silničního provozu," uzavřela k události policejní mluvčí Ivana Baláková.

Host se zamkl v hotelovém pokoji a odmítal z něj odejít

Turnov - V hotelu U Karla IV. v Turnově zasahovala policie. Jeden z hostů si tam pronajal pokoj, který pak ale nechtěl po vypršení pronajaté doby opustit. Muž se v pokoji zamkl a odmítal z hotelu odejít. V pokoji vydržel zamčený dva dny. „Bohužel vniknout do hotelového pokoje není tak jednoduché. Ze zákona je to tak, že když si host pronajme pokoj, je to chápáno, jako by to byl jeho byt. A jen tak k někomu vlézt do bytu nelze. Nakonec jsme tam ale přeci jen museli vniknout násilím," řekl velitel turnovských strážníků Luboš Trucka. Dotyčného pak odvezla státní policie. Důvod, proč se v pokoji zamkl, ale muž odmítl sdělit.

Průmyslový objekt zachvátil požár, škoda je sto tisíc korun

Turnov - Šest jednotek hasičů bylo v úterý po půl deváté dopoledne povoláno k požáru v průmyslovém objektu v Bezručově ulici.

Ve zděné části haly došlo k požáru stroje na odmašťování výrobků. V době příjezdu hasičů bylo místo silně zakouřeno, hasiči proto zasahovali v dýchací technice.

„Požár se jim podařilo za deset minut lokalizovat vysokotlakým proudem vody, po dalších deseti minutách se podařilo požár zcela zlikvidovat. Hasiči objekt odvětrali a zkontrolovali pomocí termokamery. Z místa nebylo nutné nikoho evakuovat, nikdo nebyl zraněn ani se nenadýchal kouře. Škoda byla předběžně odhadnuta na 100.000 korun, příčina je v šetření," informovala mluvčí HZS Zdenka Štrauchová.

Pro dobrotu na žebrotu. O tom se přesvědčil mladík z Trutnova

Trutnov - Říká se „Podáš prst a vezme celou ruku." I tak by se kromě známého rčení „Pro dobrotu na žebrotu" dalo charakterizovat jednání, jehož se dopustil spolužák dvacetiletého mladíka z Trutnova. Požádal ho, zda by mu poskytl na několik dní nocleh. Mladík nepoznal, že se jedná, bohužel, o vykutáleného spolužáka a rozhodl se vyhovět. Po dohodě s matkou mladíka doma ubytoval. „Vše se zdálo být v pořádku až do pondělí. Když se probudil, zjistil, že kamarád je i s jeho telefonem, notebookem a tabletem pryč. Nenechavec svým jednáním způsobil škodu přesahující 12 tisíc korun a je podezřelý z přečinu krádež. V případě dopadení a prokázání viny mu hrozí dva roky za mřížemi," popsala policejní mluvčí Šárka Pižlová.