Podvodnými manipulacemi nejdříve muže připravil zhruba o 14 milionů korun. Když chtěl podnikatel vrátit dluh, ubodal ho 39 ranami nožem. Dalších devět milionů korun obžalovaný postupně zpronevěřil jako účetní i obci Malá Úpa na Trutnovsku. Podle dnešního rozsudku, který dosud není pravomocný, má Voříšek zaplatit škodu poškozeným firmám i obci.

Předseda senátu Luboš Sovák dnes při zdůvodnění rozsudku řekl, že podle znaleckých posudků je obžalovaný komplikovanou osobností, znalci také posudky vyloučili, že by trpěl patologickým hráčstvím. "Bylo řečeno, že se obžalovaný cítí jako oběť události, byť uvedl, že činu lituje," řekl Sovák. Dodal, že obžalovaný znalcům také řekl, že výherní automaty hraje zhruba deset let.

Podle Sováka si obžalovaný byl vědom toho, že poškozený by celou věc pravděpodobně oznámil policii. "Jednal tak i proto, aby zakryl majetkouvou trestnou činnost, které se dopustil," řekl Sovák, který uvedl, že nebyly uložené podmínky pro uložení výjimečného trestu. Soud dnes také rozhodl, že Voříšek musí nahradit nemajetkovou újmu pozůstalým.

Voříškův obhájce Daniel Rada dnes novinářům řekl, že nešlo o vraždu, ale o zabití. "Je to z důvodu, že tomu incidentu předcházelo zvlášť zavrženíhodné jednání poškozeného, byly tam slyšeny i slova o nátlaku," řekl Rada. Státní zástupkyně Lenka Faltusová dnes novinářům řekla, že vina byla prokázána o všech skutků, pro které byla podána obžaloba. "Uložený trest je přiměřený a odpovídá i mému závěrečnému návrhu," řekla Faltusová.

Sedmačtyřicetiletý Voříšek u soudu vypověděl, že si peníze pouze půjčil na hraní na výherních automatech, a plánoval, že je z výhry vrátí. Když podnikatel požadoval vrácení peněz, Voříšek ho vylákal do rodinného domu, kde ho ubodal. Po vraždě se neúspěšně pokusil odstranit tělo oběti.