První případ se stal během páteční noci. Neznámý pachatel násilím vnikl do auta Citroen Jumper a odcizil z něj motocykl KTM 350 EXC EFI a motocykl KTM 300 EXC. Na obou motorkách nebyly v době krádeže namontovány registrační značky. "Majitelé vyčíslil celkovou škodu na 360 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Stejný večer si zloděj vyhlédl další dva stroje zaparkované u silnice k vleku. Opět překonal překážku a motocykly převezl o několik metrů dál k hlavní komunikaci. Tam je ale včas objevili kamarádi majitelů a včas zabránili dokončení krádeží. "Motocykly v hodnotě 340 tisíc zřejmě pachatel nestihl odvést a vrátily se tak do rukou majitelů," sdělila Pižlová.

Třetí krádež se odehrála ze soboty na neděli. Lupič ukradl z Volkswagenu Multivan motokrosové pneumatiky a motoristické oblečení za 40 tisíc korun.

Policie - ilustrační foto
Ukradený benzín i šedesát rohlíků

Ve stejnou dobu se zloděj zmocnil čtyř endurových strojů, které měli majitelé proti krádeži opatřeny řetězem a zaparkované vedle silnice. "Jednalo se o motocykl KTM 450 EXC registrační značky: PZ877L, motocykl Husquarna TE 300 registrační značky: PL2469, motocykl KTM EXC EFI 350 registrační značky: GDAYX20 a motocykl bez registrační značky Husquarna FE350," upřesnila policejní mluvčí Šárka Pižlová. Okradení vyčíslili škodu na více než 800 tisíc korun.

Po pachateli pátrají trutnovští kriminalisté. "Policie žádá případné svědky, kteří by nám mohli pomoci s dopadením pachatele, nechť nás kontaktují na bezplatné telefonní lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně," dodala Šárka Pižlová.

Ilustrační foto
Proháněl se po městě na motorce opilý a bez papírů