Způsobil tam šestnáctitisícovou škodu. Výtečník vypáčil suterénní dveře vedoucí do skladové místnosti, odkud odcizil elektrické motorové kolečko, takzvané motůčko, výrobní značky Bravo, které má svůj vlastní pohon a je podle výrobce velkým pomocníkem pro zahrádkáře. „Kromě motůčka si odtud zloděj odnesl i motorovou kosu značky Honda. Po jeho totožnosti nyní pátrají policisté obvodního oddělení policie v Turnově. Pokud ho dopadnou, bude se zodpovídat nejen z přečinu krádeže, ale také z porušování domovní svobody," informovala semilská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Z kocbeřské firmy vzal vybavení

Kocbeře - Vrátný místní firmy v sobotu zjistil násilné vniknutí do objektu. Přivolaní policisté zjistili, že došlo ke krádeži počítačového vybavení v hodnotě zhruba 100 tisíc korun. Pachateli hrozí až pět let vězení.

Polonahý opilec budil pohoršení

Trutnov - Osmatřicetiletý opilý muž se v neděli odpoledne válel polonahý v trutnovské nemocnici. Budil tím pochopitelně veřejné pohoršení. Lékař proto na pomoc přivolal policisty. Jelikož byl opilec agresivní, vulgární a odmítal se obléci, zasahující policisté ho zajistili a převezli na Protialkoholní záchytnou stanici v Hradci Králové. Nadýchal 2,66 promile alkoholu. Nyní je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku.