„Pachatel vešel do prodejny odpoledne kolem 14. hodiny a s pomocí prodavačky si vyzkoušel několik vystavených bund. Když odešla podruhé do skladu pro větší bundu, využil toho a s jednou bundou na sobě a druhou v ruce z prodejny utekl. Svou bundu nechal ležet na pultě," popsala událost policejní mluvčí Šárka Pižlová. Dvě zimní pánské bundy byly velmi drahé. Podle slov prodavačky hovořil zloděj anglicky, ale přízvuk prozradil, že nešlo o jeho mateřskou řeč. „Trutnovská policie žádá veřejnost o pomoc při ztotožnění muže na videu. Pokud nám můžete sdělit jeho totožnost nebo místo jeho pobytu kontaktujte bezplatnou telefonní linku 158 nebo policisty z Obvodního oddělení ve Špindlerově Mlýně," uvedla mluvčí.

Zloděj si chtěl přivydělat před hřbitovem. Senior peníze neměl

Trutnov - Po dosud neznámém zloději pátrají od nedělního dopoledne trutnovští policisté. Ten se pod pohrůžkou násilí pokusil okrást seniora před trutnovským hřbitovem. Muž středního věku po něm požadoval finance, když mu ale potenciální oběť sdělila, že u sebe žádné nemá, pachatel z místa odešel směrem do centra města. „Při protiprávním jednání nedošlo k fyzickému napadení, tedy ani poškozený neutrpěl žádné zranění. Trutnovská policie vyzývá občany, kteří se včera před obědem pohybovali v těchto místech a všimli si někoho podezřelého, ať kontaktují bezplatnou telefonní linku 158," sdělila policejní mluvčí Šárka Pižlová.

V kurzu jsou nejen snowboardy, ale například i horská kola

Krkonoše - O světle modrý snowboard přišla v neděli návštěvnice lyžařského areálu v Janských Lázních. „Odložila si ho do sněhu pod restauraci a když se vrátila, byl pryč. Poškozená vyčíslila škodu na 4 tisíce korun," uvedla Šárka Pižlová. Ve Špindlerově Mlýně zase pátrají policisté po neznámé osobě, která si v půjčovně vyzvedla dvě horská kola, ale už je nevrátila. „Podle majitele se jednalo o dvě totožná černozelená fatbiková kola s velikostí kol dvacet šest. Zloděj protiprávním jednáním způsobil škodu 50 tisíc korun. Případ šetříme pro podezření ze spáchání přečinu krádež," řekla Pižlová.