Ve čtvrtek odpoledne ji veřejně prezentoval autor – architekt Martin Vokatý za přítomnosti místostarosty Tomáše Hendrycha a ředitele společnosti MEBYS Martina Veselého. Jeho studie vychází z původní, zpracované před čtrnácti lety, která téměř upadla v zapomnění a byla několikrát upravována. Nyní ji ateliér ATIP aktualizoval.

„Budova bazénu má kubický design, je složená z na sebe navazujících, různě vysokých kvádrů, myslím, že toto architektonické řešení není třeba výrazně měnit," konstatoval na besedě s veřejností architekt Vokatý. Dojde však k nabobtnání objektu za použití moderních stavebních technologií tak, aby vzhled odpovídal potřebám 21. století.

Krytý bazén by měl dispozičně zasahovat do prostranství ke skalnatému svahu, zmizí současná asfaltová cesta. Vlevo od hlavního vchodu budova také nabere na objemu, kanceláře tam najde zmíněná firma MEBYS, která sportovní zařízení provozuje. Samotný krytý bazén se objemově nezmění, rozšířena bude však část budovy za skleněnou stěnou. Právě tam najde místo relaxační bazén a také dojezdy dvou venkovních tobogánů. 

Studie se stane podkladem pro projektanta, město právě chystá výběrové řízení. Výdaje na projekt už odsouhlasilo zastupitelstvo. Při čtvrteční veřejné prezentaci se posluchači, mezi nimiž nechyběli ani opoziční zastupitelé města, zajímali např. o hlučnost tobogánů, která by podle mínění některých mohla rušit lidi bydlící v okolí.

Někteří chtěli zase vědět, zda je možné využít alternativní zdroje energie a jiní se ptali, jak dlouho bude trvat, než k rekonstrukci dojde. „Zatím máme studii. Bude záležet na projektu. Od něj se vše konkrétní bude dále odvíjet," řekl místostarosta Hendrych.