Největší krajské investiční akce, které se v letošním roce týkaly Dvora Králové, jsou sice takřka u konce, další ale pokračují pod režií města. Po rekonstrukci klíčových silničních komunikací na Benešově nábřeží a ve směru na Choustníkovo Hradiště je nyní právě městský majetek v popředí zájmu. Dvoráci opravují jak kanalizace a chodníky, tak městské budovy. „Některé významnější akce už probíhají, realizace jiných se blíží," připomněla Miroslava Kameníková, mluvčí královédvorské radnice.

Ve Dvoře Králové finišují opravy silnic i Hankova domu

Obyvatelé Dvora Králové, i po skončení nejviditelnějších silničních oprav, mohou dál registrovat na mnoha místech dělníky. Radnice totiž spravuje chodníky, ale také další majetek.

OPRAVY U BOURÁNÍ

V nejbližších dnech má být například u konce rekonstrukce střechy na budově Hankova domu. „Stavbaři opravili krov a temeno střechy pokryli falcovaným měděným plechem. Spravili také stěny střešního pavilonu, vyměnili okna a provedli i další drobné opravy," objasnila Miroslava Kameníková z královédvorské radnice. Modernizace kulturního centra, která soustavně probíhá už několik let, bude tentokrát Dvoráky stát více než 4 miliony korun.

A zatímco někde se opravuje, jinde se má bořit. Ještě před koncem letošního roku totiž město započne s odstraněním jednoho z domů ve Vrchlického ulici. Demolice vyjde na více než jeden milion korun.

BEZPEČNĚJŠÍ MĚSTO

Rekonstrukce chodníků na silnici ve Zboží a v Dukelské ulici pak navazují na opravy, které na komunikacích Královéhradecký kraj režíroval během letních měsíců. Mají přispět k větší bezpečnosti obyvatelstva, které se pohybuje podél frekventované silnice.

Přímo ve Zboží budou už brzy moci lidé využívat více než 600 metrů chodníku ze zámkové dlažby. Hotovo by podle radnice mělo být už na konci listopadu. Chodníky město přitom opravuje také v Dukelské ulici, která navazuje na komunikaci ze Zboží.

Také silnice, které jsou ve správě města, se dočkají nových povrchů, například komunikace v Soukupově ulici u dopravního hřiště. Po dokončení oprav vodovodního a kanalizačního potrubí dostane nový asfaltový povrch také ta v Městské Podstráni.