V sobotu ale musí počítat s mírnými komplikacemi. V Jaroměři u staré plovárny na Úpě (občerstvení u mostu) dojde k omezení provozu z důvodu pořádání benefiční běžecké ligy o Paprsek vítězství.

Závod začíná v 17 hodin, konec je v 18.30 hodin. Během této doby bude úsek stezky pro cyklisty částečně průjezdný, a na trati budou traťoví komisaři, kteří provoz usměrní a dohlédnou na pořádek.

„Žádáme všechny uživatele stezky, aby pro zajištění bezpečnosti své, závodníků a všech ostatních dbali pokynů pořadatelů a traťových komisařů. Za vstřícnost vám děkujeme," prosí pořadatelé závodu a obecně prospěšná společnost Královéhradecká labská.

Další komplikace čekají cyklisty o týden později. V pátek 4. září a v sobotu 5. září se v Černožicích uskuteční 43. ročník kanoistického závodu Černožický kilometr. Kolem loděnice tak bude omezen provoz cyklostezky v délce zhruba 600 metrů.

Cyklisté projedou po souběžné nezpevněné cestě pod hrází. I zde bude ovšem třeba dbát zvýšené opatrnosti, protože organizátoři očekávají přítomnost značného množství návštěvníků a závodníků.

Pro bruslaře tento objízdný úsek není vhodný. Lidé mohou využít objízdnou trasu přes Černožice po silnici od mostu v Černožicích směrem na Semonice, Jezbiny, Jaroměř.