Energetici zasahovali v Rudníku, Svobodě nad Úpou, Mladých Bukách, Benešově u Semil, Bystrém nad Jizerou, Hájích nad Jizerou, poruchy se objevily ve Dvoře Králové, Lipnici, Mostku, Borovnici, Borovničce, Dolní Brusnici, Horní Brusnici, Nemojově, Bílých Poličanech a Zdobíně. „Linka pro hlášení poruch je 800 850 860," sdělila mluvčí Šárka Beránková.

S ohledem na postupné odstraňování poruch ČEZ po 15. hodině odvolal kalamitní stav na Semilsku. Na Trutnovsku stále trvá.

Jednotky požární ochrany územního odboru Trutnov zasahovaly u popadaných stromů, které zablokovaly silnice u Choustníkova Hradiště, místní části Chaloupky v Horním Dehtově, Křenově, Strážkovicích, Oblanově, Debrném, Radeči, Hostinném a v Trutnově v ulicích Nové Dvory a Rudolfa Frimla.

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před velmi silným větrem. Na hřebenech hor sněží a fouká velmi silný vítr. Cesty mohou být namrzlé a ledovaté. V lesních porostech hrozí riziko samovolného pádu stromů. „Návštěvníci hor by měli zvážit výlety do hor a pokud vyrazí, tak dbát zvýšené opatrnosti," upozornil mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.

Horská služba vydala upozornění na druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětidílné mezinárodní stupnice a nedoporučuje hřebenové túry především v oblasti Rokytnice nad Jizerou, v dalších oblastech se drží ledovka a náledí.

Na hřebenech Krkonoš leží okolo 100 cm sněhu. Při posledním sněžení napadlo 5 cm nového sněhu za působení západního větru. V současné době padá na starou sněhovou pokrývku nový sníh. Padá za působení velmi silného převážně západního větru. Na ojedinělých místech může vzniknout nebezpečná situace z navátého sněhu. Tendence lavinového nebezpečí je setrvalá.

Podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu se objevil nejsilnější náraz větru, 43 m/s, na České Poštovně na Sněžce.