K řešení byly připraveny dvě studie, které uvedl jeden z projektantů, Václav Babka. Jednání se účastnili i architekti Tomáš Jiránek a Jan Hřebíček, celé setkání obratně řídila Blažena Hušková.

Pro další debatu se přítomní rozdělili do čtyř skupin, v nichž Michal Daněk, Zdeňka Flousková, Petr Srb a Georgi Kirjakovský z nezávislé iniciativy Kampanička zaznamenávali postřehy diskutujících.  „S názorem Investujme menší peníze do vyčištění Kačáku a úprav Vejsplach a odložme budování krytého bazénu, souhlasily asi tři čtvrtiny přítomných. Názor Postavme krytý bazén co nejdříve, byl blízký asi čtvrtině  přítomných," informují na svých stránkách členové iniciativy Kampanička.

Na setkání nechyběli zástupci města a starosta Jan Sobotka opět upozornil na možné dopady. „Nejde jen o investici do samotné výstavby krytého bazénu, ale i o trvalé provozní náklady. Takže když tady dáme, jinde bude chybět."

Veřejná debata přinesla množství podnětů, které vedení města využije při dalším rozhodování. Otázka, zda přírodní koupání nebo plavecký bazén totiž padne ještě mnohokrát.