VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jak si slavný pekař splnil kávový sen

Turnov - Pekárna a cukrárna Mikula, která loni získala titul Vodafon Firma roku 2015 Libereckého kraje, otevřela před několika týdny v Turnově originální kavárnu s pražírnou.

2.3.2016
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: www.regionalniprodukt.cz

„Plní se mi můj ´kávový´ sen. Na místě můžeme prodávat nejenom zákusky, dorty a lahůdky, ale především vynikající kávu z celého světa. Navíc je zde unikátní pražírna," říká úspěšný pekař Jiří Mikula.

Kávu tady mají čerstvou – obsluha ji nejprve sama upraží a pak i namele a připraví zákazníkům. Ti mohou průběh pražení sledovat přímo v kavárně. Postupně také přibude možnost si upražit a odnést domů kávu dle vlastní chuti.

Máte rádi Arabicu? Nová originální kavárna v turnovské ulici Na Sboře nabízí prvotřídní kávu z celého světa. Ochutnat zde můžete espresso, filtrovanou kávu či vybrané kávové speciality ze zrn upražených přímo na místě.

A důvody úspěchů turnovské pekárny jako tradičního řemesla v regionu? „Lišíme se tím, že jsme dokázali uzavřít řetěz, když to řeknu lidově, od mouky, přes pec až po vyrobený rohlík v ruce zákazníka," popsal při loňském předání ceny jednatel pekárny Jiří Mikula. Poctivá práce a kvalitní výrobky jsou hlavními důvody, proč se turnovské pekárně a cukrárně daří. „Za největší úspěch považuji to, že jsem dokázal z malé pekárny v nájmu vybudovat úspěšnou společnost dávající práci více než stu lidí a denně uspokojující tisíce zákazníků," dodal jednatel firmy. „Pekařina je krásné voňavé řemeslo a já věřím, že pokud to budeme dělat dle tradičních receptur jako doposud, vydrží nám spokojení zákazníci a láska k řemeslu až do konce," dodal Jiří Mikula, který je hrdý i na známku Regionální produkt Českého ráje, kterou pekárna vlastní. Majitelem je Jiří Mikula, který tu začal pracovat pět let před tím, již od roku 1997. Pekárna se vypracovala mezi nejlepší v regionu. Je to především díky originální parní peci a tradičním výrobním postupům. Proto jsou její výrobky chuťově i napohled jiné než běžné, standardní pečivo. Součástí sortimentu jsou i speciality z Českého ráje pečené dle původních dochovaných receptur, jako jsou Kruchovky. 

Autor: Jana Mudrová

2.3.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Běh do vrchu si v Rokytnici vyzkoušel Ben Cristovao

Běh do vrchu si v Rokytnici vyzkoušel Ben Cristovao

Ilustrační foto

Po nočním dešti hrozí v krajích povodně

Dovolená v Krkonoších už zdaleka není jen o túrách

Krkonoše - Více než polovinu prázdnin mají ještě před sebou návštěvníci Krkonoš. Nářky na „slabou letní sezonu, která se musí nějak přežít“, už dávno zmizely. „Během deseti let to šlo markantně nahoru. Právě v tomto období na přelomu prázdnin jde o nejexponovanější týdny,“ přiblížil Martin Jandura ze špindlerovského Infocentra.

Z parku Ostrov k zámku už staví novou lávku

Semily - Po více než 40 letech dochází o prázdninách k výměně lávky z parku Ostrov k semilskému zámku. Starou lávku tam naložili na kamion a odvezli. Na jejím místě nyní zeje díra, kterou stavaři zacelí až v polovině srpna položením nové lávky.

Krakonoš přichází s cyklistickým maratonem

Trutnovsko - Hned dva nadcházející víkendy si ve sportovním kalendáři pronajal vládce nejvyšších českých hor Krakonoš. Nejprve se pod jeho jménem již tuto sobotu uskuteční čtvrtý ročník cyklomaratonu v silniční cyklistice, týden na to na východ Čech dorazí běžečtí vytrvalci, aby se zúčastnili královského závodu Kilpi Trail Running Cupu, jímž bude třetí ročník Krkonošské padesátky.

Násilníci se neštítí útočit ani na rodiče

Královéhradecko - Křik, pláč, podlitiny a strach. Domácí násilí řeší policisté i strážníci v kraji často. Dopouští se ho muži a dokonce i ženy. A jeho obětmi jsou jak partneři, tak děti a dokonce i rodiče.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení