„Plní se mi můj ´kávový´ sen. Na místě můžeme prodávat nejenom zákusky, dorty a lahůdky, ale především vynikající kávu z celého světa. Navíc je zde unikátní pražírna," říká úspěšný pekař Jiří Mikula.
Kávu tady mají čerstvou – obsluha ji nejprve sama upraží a pak i namele a připraví zákazníkům. Ti mohou průběh pražení sledovat přímo v kavárně. Postupně také přibude možnost si upražit a odnést domů kávu dle vlastní chuti.
Máte rádi Arabicu? Nová originální kavárna v turnovské ulici Na Sboře nabízí prvotřídní kávu z celého světa. Ochutnat zde můžete espresso, filtrovanou kávu či vybrané kávové speciality ze zrn upražených přímo na místě.
A důvody úspěchů turnovské pekárny jako tradičního řemesla v regionu? „Lišíme se tím, že jsme dokázali uzavřít řetěz, když to řeknu lidově, od mouky, přes pec až po vyrobený rohlík v ruce zákazníka," popsal při loňském předání ceny jednatel pekárny Jiří Mikula. Poctivá práce a kvalitní výrobky jsou hlavními důvody, proč se turnovské pekárně a cukrárně daří. „Za největší úspěch považuji to, že jsem dokázal z malé pekárny v nájmu vybudovat úspěšnou společnost dávající práci více než stu lidí a denně uspokojující tisíce zákazníků," dodal jednatel firmy. „Pekařina je krásné voňavé řemeslo a já věřím, že pokud to budeme dělat dle tradičních receptur jako doposud, vydrží nám spokojení zákazníci a láska k řemeslu až do konce," dodal Jiří Mikula, který je hrdý i na známku Regionální produkt Českého ráje, kterou pekárna vlastní. Majitelem je Jiří Mikula, který tu začal pracovat pět let před tím, již od roku 1997. Pekárna se vypracovala mezi nejlepší v regionu. Je to především díky originální parní peci a tradičním výrobním postupům. Proto jsou její výrobky chuťově i napohled jiné než běžné, standardní pečivo. Součástí sortimentu jsou i speciality z Českého ráje pečené dle původních dochovaných receptur, jako jsou Kruchovky.