„Jde o pravidelný jazzový večer klubu DéKáčko. Tomuhle pořadu bude patřit vždy první středa v měsíci. První Jazz´IN přivítá formaci úzce spjatou s naším městem, kapelu EKG Jazz, kterou tvoří hudebníci ze Dvora Králové a Hostinného. Začínáme ve 20 hodin," vysvětlil Dan Šípek.

Zároveň představil i další projekt, který potěší všechny regionální hudebníky. „Nese název Hodinová zkušebna. Oč jde? Snad každý muzikant se někdy setkal s tím, že nebylo kde zkoušet. Sólo, s kapelou, nebo jen tak jamovat s přáteli. Ve vybrané dny a hodiny si zájemci budou moci rezervovat prostor a využít našeho vybavení ke zkoušení. Všechno teprve připravujeme," doplnil Šípek. Je to jedna z věcí, která zatím ve městě chyběla.

Protože se ale jedná především o hudební klub, můžete v pátek po 20. hodině vyrazit na druhý díl  DéKá Bass. „Kromě kompletní dvorské party DK-DJ vystoupí i speciální host. Je jím pražský DJ Mr. Happy, který už několik let obšťastňuje ušní bubínky českých fandů DnB music. Ondřej Vrba aka Mr. Happy začal s roztáčením vinylů někdy koncem roku 2008. Jeho set bude na Trutnovsku premiérovým vystoupením. Doplní ho Cyberpete, Grasshopper, Trifid a  Kump," dodal provozovatel DéKáčka.

Klub se rovněž aktivně zapojil do přípravy benefičního koncertu na výstavbu památníku bývalého židovského hřbitova. Na něm vystoupí chlapecký pěvecký sbor z Hradce Králové. Tentokrát se bude konat v husitském kostele. Z dalších vystoupení, které tu plánují, je možné zmínit  skupiny Dirty Blondes a Queen of Everything.