Ve fotogalerii najdete snímky z jednotlivých míst.

Hlavním místem, kam zavítala redakce Krkonošského deníku, byla historická secesní budova lázeňské Kolonády v Janských Lázních, úžasně vánočně nasvícená. Stovka návštěvníků, místních obyvatel, lázeňských hostů i nadšených handicapovaných dětí z léčebny Vesna, včetně vozíčkářů, dorazila společně zazpívat a navodit adventní atmosféru za hudebního doprovodu Miroslava Vosáhla z trutnovské agentury VOSA.

Jak vtipně poznamenal zkušený muzikant, redakce přinesla noviny s koledami, proto se začínalo písní Nesem vám noviny. Někteří se odhodlali přímo k pódiu, jiní si prozpěvovali oblíbené melodie nad voňavou kávou, řada účastníků se nakonec zvěčnila na společné fotografii. „Do akce Česko zpívá koledy jsme se zapojili již popáté a znovu se podařilo zpříjemnit adventní čas,“ uvedla Irena Korytářová ze Státních léčebných lázní Janské Lázně, v jejichž spolupráci se zpívání s Deníkem odehrálo.

Dvaadevadesát lidí se sešlo ve Svobodě nad Úpou na školní zahradě, kde se každý z účastníků zvěčnil razítkem na připravený arch. Servíroval se punč, rozdávaly svíčky a koledy zazpívali školáci pod vedením paní učitelky Lucie Ševčíkové, která s dětmi koledy nacvičila.

Provozovatel MHD v Trutnově, společnost Arriva Východní Čechy, postavila v Poříčí dobíjecí depo pro elektrobusy. Nové kloubové autobusy na stlačený zemní plyn už má, čeká na dodání vozů na elektrický pohon.
Dobíjecí areál pro elektrobusy za dvacet milionů je hotový, čeká na dodání vozů

Také v Mladých Bukách, dalším tradičním místě, byl o koledy s Deníkem zájem. Na parkovišti U Kubečků, pod rozsvíceným vánočním stromem, si dalo předvánoční dostaveníčko šedesát lidí. Připraveny měli koledy, vytisknuté podle seznamu z webových stránek Deníku.

Skvěle se povedl středeční večer v Lipnici, kam si přijelo zazpívat také hodně lidí ze Dvora Králové a jeho okolí. Přes 120 zpěváků si úspěšně notovalo U kapličky, pod vedením Vladimíry Matuškové.

Také Úpice s padesátkou účastníků před muzeem se přidala k řadě míst, kde se v Česku, ale díky krajanům také v blízké i hodně vzdálené cizině, zpívaly koledy. A to i přes "konkurenční" program ZUŠ v Divadle Aloise Jiráska. O hudební doprovod se postarala větší část skupiny Kosťa a spol., manželé Lada a Petr Kostovští. Pořad natáčela Televize JS.

Speciální průběh měly koledy v Rokytnici nad Jizerou v Domově důchodců. Zazpívat seniorům přijely děti z jilemnické hudebky a velmi je tím potěšily. Připojily také taneční vystoupení. „Naši klienti si společně s dětmi zazpívali koledy. Bylo to úžasné propojení mládí se stářím, spojené koledami. Velké poděkování patří všem, i Deníku, za tuto možnost pro klienty a jejich realizaci,“ řekla Helena Housová, ředitelka Domova důchodců v Rokytnici nad Jizerou.

Mládě nosorožce černého s matkou ve dvorském Safari Parku.
Dvorské zoo přibyli dva nosorožci za tři dny