Veřejnost už během ledna mohla připomínkovat první dvě kapitoly této koncepce, další možnosti k vyjádření přichází na řadu právě nyní. Lidé mohou své nápady nabízet do tzv. implementační a strategické části.

„Všem zájemcům o rozvoj regionu nabízíme další možnost zanést svoje požadavky do strategie," popisuje nabídku k připomínkování Jan Balcar, ředitel organizace. „Zvolili jsme dvě varianty a každý si může vybrat podle vlastního pohodlí. Je možné zaslat připomínkový list, který je vložený spolu se všemi částmi strategie na našem webu, anebo přijít osobně na veřejné setkání a tam společně s námi svoje připomínky prodiskutovat," dodal.

První ze dvou zmiňovaných setkání se konalo již včera ve Velkých Svatoňovicích, další přijde na řadu zítra, kdy se bude koncepce projednávat od 18 hodin v klubovně Mysliveckého sdružení Svatá Kateřina Chotěvice. Celkově bude připomínkování končit 12. února.

„Zveřejnění téměř kompletní Strategie komunitně vedeného místního rozvoje plánujeme na 22. února, aby byl možné ji schválit 3. března sněmem MAS," sdělila Kateřina Valdová, manažerka pro Strategii komunitně vedeného místního rozvoje. „Schválení nejvyšším orgánem MAS je důležitý poslední krok k tomu, aby kancelář MAS žádost zfinalizovala a odevzdala," doplnila.