Letos se návštěvníky vítaná akce uskuteční už po jedenácté. „Stalo se tradicí, že v polovině července patří Masarykovo náměstí v centru města na čtyři dny velké regionální kulturní přehlídce," uvedla starostka Jilemnice Jana Čechová.

Na pódiích zazní různé žánry

Organizátoři připravili pestrý program v němž se představí regionální amatérské scény, okořeněný profesionálními vstupy napříč všemi hudebními žánry.

Na náměstí ho doplní tradiční stánky, kde své výrobky předvádějí regionální řemeslníci, chybět nebudou ani oblíbené řemeslné dílničky pro děti.

Krakonošovými letními podvečery ožije nejen náměstí, ale také nádvoří jilemnického zámku. Tam se představí divadélka pro děti, připravena jsou taneční vystoupení i koncerty vážné hudby. Program doplní atraktivní noční prohlídka zdejšího Krkonošského muzea.
Náměstí má podle starostky Jany Čechové patřit hlavně hudebním vystoupením nejrůznějších žánrů. Vystoupí dechovky, country kapely a v závěrečném sobotním programu pak dostanou slovo Ondřej Ruml a Petr Bende.

V srpnu je prostor pro folkový festival

„Kromě Krakonošových podvečerů se během léta konají farmářské trhy, divadelní vystoupení, cyklovýlety do okolí s průvodcem. Prvního srpna tu bude folkový festival, 9. srpna pouť v tradičním církevním duchu, ale i světském, s houpačkami a kolotoči, s automobilovými veterány a hudebním programem. Poslední letní jilemnickou akcí se stane v sobotu 29. srpna rozloučení s prázdninami.