Užívali si více než dvouhodinovou degustaci, sestávající z pětichodového menu, doplněného o pečlivě vybraná moravská vína. Jednotlivé chody průběžně okomentovali šéfkuchař Jiří Švestka ve spolupráci s Karlem Průšou, jednatelem a hlavním technologem Vinařství Na Soutoku. A protože kolektiv hotelových kuchařů každý rok předkládá něco nového, co ještě strávníci neznají, zajímalo nás, jaké dobroty to byly tentokrát.

„Nově jsme připravovali například krém z čerstvého fenyklu podávaný s pošírovanými závitky z halibuta a mořské řasy. Zaujalo také frikasé z kukuřičného kuřátka s bílým vínem a zakysanou smetanou, dekorované smrži, marinovanými v portském víně a servírované se žemlovým knedlíkem. Vyzkoušeli jsme i vepřový bůček z mladého selátka, konfitovaný s jablky a černým pivem. Ten jsme podávali s českou klasickou lepenicí - se zelím a škvarkami. Věřím, že hostům chutnala i sladká tečka, čokoládový dortík plněný borůvkami, doplněný smetanovým krémem a čerstvými borůvkami máčenými v cukrovém roztoku s medem," nechal nahlédnout pod pokličku kuchařského umění Jiří Švestka.