O to víc těší, když snaha lidí, kteří se snaží přitáhnout mládež k tradičním činnostem, přinese i celorepublikové úspěchy. To se stalo právě v těchto dnech pro dvorské nadšence včelaření. Kroužek Včeličky z Jedničky se v soutěži O pohár ministerstva zemědělství pro včelařské kroužky z celé republiky umístil na třetím místě. Zmíněný kroužek působí pod DDM Jednička ve Dvoře Králové nad Labem teprve třetím rokem, takže o to větší je to pro jeho členy úspěch.

A co k němu říkají aktéři? „Slavnostní vyhlášení celoroční soutěže se konalo včera v jednacím sále Senátu České republiky v rámci setkání včelařů a včelařské mládeže. V dopoledních hodinách jsme si prohlédli zákoutí Prahy, z nichž některá navštívili malí včelaříci úplně poprvé, takže to pro ně byl velký zážitek. Pak jsme se přesunuli do Valdštejnského paláce, v němž sídlí Senát České republiky. Bez obtíží jsme prošli kontrolou a pro prezenci nás uvedli přímo do jednacího sálu. Zde se odehrávala oficiální část setkání, zahájena státní hymnou, při níž byly vyhlášeny výsledky celoročního klání pro včelařské kroužky. Byli oceněni i ti, kteří pracují dlouhodobě se včelařskou mládeží a dosahují v této oblasti skutečně vynikajících výsledků. Po odbytí oficialit jsme se přesunuli do vedlejšího salonku, kde byl pro všechny účastníky připraven raut. Toto pohodové a přátelské setkání zakončila prohlídka prostor senátu s průvodkyní, což byla myslím příjemná tečka na konec," popisuje vedoucí kroužku Veronika Šebková.

A vzápětí dodává: „Chtěla bych vyjádřit velký dík vedení DDM Jednička, které nám už třetím rokem poskytuje střechu nad hlavou a vychází vstříc ve všech našich přáních a požadavcích. Bez tohoto zázemí bychom skvělého umístění nikdy nedosáhli. A nesmím zapomenout ani na královédvorskou zoo, jež nám poskytla finanční prostředky na cestovné."