„Byl to nádherný den, lidí přišlo přes dva tisíce a výtěžek je také rekordní. Jsme rádi, že jsme mohli rodině Pavlínky předat automobil. Vůz rodina potřebuje, aby mohla jezdit s holčičkou na rehabilitaci z Karviné do Uherského Hradiště,“ uvedla Kateřina Klasnová z KlaPeto. Ti, kteří podpořili nákupem trička za dvě stě korun KlaPeto, mohli jít buď pěšky nebo se na Sněžku nechat vyvézt zdarma. Lanová dráha tímto gestem rovněž podpořila charitativní akci.

Dívenka z Moravy neměla od narození lehký osud. V sedmi měsících sice přežila meningokokové onemocnění, ale trpí následky. Lékaři museli dívce amputovat nožičku, nemoc ji připravila o zrak a má kvůli otoku mozku časté epileptické záchvaty. Nadaci KlaPeto vytvořil před pěti lety spolu s Kateřinou Klasnovou handicapovaný atlet a mistr ČR v hodu diskem a oštěpem Jaroslav Petrouš. Po amputaci nohy se rozhodl jít na Sněžku a podpořit tehdy nemocnou Simonku. Včera šel na Sněžku popáté. „Je to pro mě vždy nádherný pocit, že pomáháme a že to dokážeme. Pro děti, které naši pomoc potřebují, se vybírá každý rok stále více peněz a účast lidí na charitativní akci narůstá. To mě neuvěřitelně nabíjí energií,“ svěřil se v sobotu Jaroslav Deníku. Na Sněžku vyšel za 1 hodinu 41 minut 44 sekund. A obrovskou radost měl i ze svého kamaráda Petra Januše, kterému nadace věnovala jeden z předchozích ročníků.

Na Sněžku šel Péťa s ním, také s amputovanou nohou. „Z Péti je dneska opravdový chlap a jsem na něj pyšný,“ prohlásil Jaroslav Petrouš. Ten si spolu s Kateřinou splnil sen, když absolvovali cestu dolů z hory paraglidingem. „Nádherné počasí a skvělý zážitek,“ sdělila Kateřina Klasnová. „Věřili jsme, že letos částka dosáhne magického milionu korun, což se podařilo a je to skvělé. Všechny vybrané peníze do koruny poputují k handicapovaným dětem a moc děkujeme všem, kteří charitativní akci podpořili,“ uzavřela Kateřina Klasnová.