Stovky dětí si přišly užít báječné odpoledne s pohádkovými bytostmi, plnily originální úkoly a radovaly se z odměn a dárků. „Bylo příjemné vidět ty jejich spokojené tváře, člověk to dělá právě proto, aby viděl v očích dětí radost a spokojenost," prozradila Kateřina Dresslerová z občanského sdružení Chobotnička.

Organizátoři opět chtěli akcí pomoc někomu, kdo ji opravdu potřebuje. „Když vidíte ty bezmocné děti, kterým, bohužel štěstí příliš nepřálo, chcete jim pomoci. Sice nás to stojí celý rok spoustu úsilí, shánění a práce, ale člověk z toho má ve finále velkou radost," vysvětlila Kateřina Dresslerová.

Každý, kdo do zámeckého parku 18.května přišel, věděl, že když cokoli koupí nebo přispěje, výtěžek dostane tříletá Nikolka Neťuková, která trpí dětskou mozkovou obrnou. „Byli jsme moc rádi, když jsme se dozvěděli, že organizátoři chtějí touto akcí pomoc. Samozřejmě uvítáme každou korunu, léčba a věci pro Nikolku jsou dost finančně náročné," prozradila Lada Neťuková, maminka postižené Nikolky.

Vstupné, přestože, nebo právě proto, že bylo dobrovolné, příliš peněz pro Nikolku nepřineslo. Aktéři akce ale připravili bohaté občerstvení, skákací hrad, malování na obličej a díky tomu, a pochopitelně i díky sponzorům, se Nikolce mohlo věnovat neuvěřitelných 30 tisíc korun.

„Všichni z nás, kdo pohádkovou cestu zařizovali, a ti co nám pomáhali, to dělali pochopitelně zadarmo, s láskou a s pocitem, že dělají radost dětem a pomáhají postiženým. Proto i výtěžek Nikolce přišli předat společně s námi naši synové. Chceme, aby se postižené děti co nejvíc zapojovaly mezi zdravé," dodala Kateřina Dresslerová.

Nikolka chodí do speciálního oddělení mateřské školy. Za získané peníze jí rodiče chtějí pořídit speciální tříkolku pro postižené. Dobrou zprávou rozhodně je, že se Nikolce díky pravidelnému cvičení a léčbě daří dobře a její vývoj se lepší.

Na příští ročník Pohádkové cesty, tedy jubilejní pátý, se určitě s rodiči přijede podívat. Už se na ni a všechny účastníky těšíme a ještě jednou velké poděkování všem, kteří pomohli, sponzorům a městu Vrchlabí.

Katka Kohoutová