Rodáka a poutníka ze Dvora Králové můžete znát z přednášek a besed s názvem Šestnácti tisícikilometrovej vejšlap, se kterými objel mnoho měst v České republice.

A právě v neděli se chystá vyrazit na další pouť, pěší Cestu kolem světa.

„Můj cíl je projít všemi světadíly a chůzí pospojovat hlavní města v jednotlivých státech. Každý rok putování bude věnován vybrané charitativní organizaci, která obdrží výtěžek ze sbírky 10 EUR za kilák. Odhaduji, že celá cesta by mohla měřit i 100 000 km a na její zdolání bude potřeba 20 let," informuje poutník Petr Hirsch. Cestu započne v neděli v osm hodin ráno u kostela sv. Jana Křtitele ve Dvoře, kde mu požehnají. V 10 hodin vysadí Strom míru a začne i benefiční koncert pro Domov svatého Josefa v Žirči. V půl 3 vyrazí poutník a cestovatel Petr přes Kuks do Jaroměře.

Dnes vysadil Strom míru s dětmi ze ZŠ Podharť právě před budovou. Zítra bude celý den chodit pěšky pro Péťu a na Sněžku vyrazí s Cestou za snem. Při některých aktivitách ho můžete doprovodit, nebo podpořit a dokonce s ním můžete vyrazit na kousek cesty. Informace o jeho pouti světem můžete sledovat internetové adrese: www.pout.eu.

(zk)