Nový nájemce Adam Šubrt, který prostory po bývalé Vesně získal, zahájil totiž rekonstrukci bez stavebního povolení a nyní musí čekat na verdikty ze správního řízení.

"V žádosti o pronájem domu č.p. 136 Adam Šubrt město seznámil se svým záměrem rekonstruovat tento nebytový prostor, tedy vytvořit v něm fresh bar a mléčný bar. Samotný projekt však již nepředložil a zahájil stavební práce," popsala včera situaci mluvčí trutnovské radnice Michaela Dědková. Když úředníci zjistili, že se v domě začalo něco dít bez stavebního povolení, svolal stavební úřad místní šetření.

čtěte o Vesně: Šumná památka s podivnou změnou podmínek

"Veškeré práce v domě zástupci úřadu zastavili a nyní probíhají správní řízení. Provedené stavební úpravy v rámci toho posoudí i pracovník na úseku památkové péče, protože dům č.p. 136 se nachází v trutnovské památkové zóně. Další kroky města závisejí na výsledcích zmíněných správních řízení," dodala Michaela Dědková.

Přestože v různých tiskovinách už vycházejí inzeráty nájemce na práci v plánovaných zařízeních, otevření provozoven se zřejmě pozdrží. Nájemce domu Adam Šubrt, který od samého počátku bojuje s řadou nepochopení od veřejnosti a lidskou závistí, bude muset výsledky řízení respektovat.

Situaci kolem bývalé Vesny bude Deník i nadále sledovat.