S běžkařskými radovánkami se letos rozhodně pytel neroztrhl. Tras s přírodní pokrývkou je jako šafránu, vlastně prakticky nejsou.

O to víc lze ocenit aktivitu rtyňského starosty Zdeňka Špringra. Ten skrze webové stránky města informuje veřejnost, která místa jsou na hřebenech Jizerských hor sjízdná. „Úsek Odolov – Bílý Kůl. Stále bez strojové úpravy stop, pokud se budete chtít sklouznout, tak po ranním chumelení to docela jde, doporučuji starší lyže, nebruslit, pozor v kolejích od aut na štěrk. Pokud bude větší obleva i nahoře, potom radši pěší turistika," vyvěsil Špringr v pátek na rtyňský web.

I díky jeho zprávám se v okolí Odolova v sobotu proháněli jak lidé s běžkami, tak i na dalších sportovních prostředcích. „Jsem za to rád. Na běžkách jsem nebyl už dva roky. Náhodou jsem zabrousil na web Rtyně a téhle informace využil, když je to vlastně ověřené. Přijel jsem až ze Dvora Králové," smál se Martin Vlček. „Snad to ještě umím," dodal před startem.

Po nedělní oblevě se však bude opět čekat na chumelení. Meteorologové občasné sněhové přeháňky na příští týden slibují, denní teploty se ovšem zřejmě budou pohybovat v plusových hodnotách.

Ilustrační foto