VYBERTE SI REGION

Restaurace zcela bez kuřáků

Dvůr Králové– Restaurace, kde se nekouří, je vnaší republice stále ještě „bílou vránou“. Jak to funguje, zkouší od Nového roku USlunce.

29.1.2010 2
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Miroslav Kucei

Známá restaurace v centru města se tak stala průkopníkem nového stylu, který k nám přichází. „Často cestujeme a jinde ve světě je normální, že se v takových podnicích nekouří. Proto jsme se rozhodli to přenést i k nám,“ vysvětlil Robert Nosek, jeden z provozovatelů. Jeho kolegyně Michaela Burešová doplnila, že mezi hosty mají mnoho rodin s dětmi, které nekuřácké prostředí také vítají. „První zkušenosti jsou po měsíci pozitivní. Naši hosté prostředí bez popelníků ocenili. Negativních reakcí máme minimum,“ dodala.

Pozitivně vidí změnu také jeden z častých hostů, populární herec Robert Jašków, známý z řady televizních seriálů, nejvíc asi jako Vasil z „novácké“ Ulice. Ve městě má chalupu a U Slunce je štamgastem. „Přestože sám jsem kuřák, restaurace bez cigaret mě potěšila. Bez nepříjemného kouře si tu vždycky vychutnám pivo nebo výborné jídlo. A potom se zase, krásně voňavý, vracím ke své ženě,“ uvedl. Není jediný, kdo si chce klidné posezení vychutnat bez nepříjemného tabákového odéru.

Samozřejmě i sem ale mohou kuřáci vyrazit, protože, jak uvedl Robert Nosek, váží si každého zákazníka. „Pro ty, kteří se neumí bez cigaret obejít, jsme připravili venku krytou kuřárnu. V létě mohou využít celou zahrádku,“ doplnila Burešová. Pokud si někdo pronajme salonek, může kouřit i tam.

Restaurace U Slunce ale moderní trendy nesleduje pouze v oblasti nekouření. Novinky tu zavedly také do kuchyně. „Využili jsme rady, které nám navrhli dva známí odborníci na gastronomii, Ivan Vodochodský a Zdeněk Pohlreich. Jedná se například o používání čerstvých surovin. V podstatě se nyní obejdeme bez mrazících boxů,“ vysvětlil Nosek.

„Bez mrazáků se obejdeme, protože nám maso a zeleninu zavážejí každý den,“ doplnil Nosek. Zároveň tím vyšli vstříc nárokům návštěvníků. „I díky stále většímu počtu článků a televizních pořadů o vaření, si hosté mnohem víc vybírají. Mají zájem o jídla, která by si doma sami neuvařili. Kladou také vyšší nároky například na kvalitu masa nebo zeleniny. I v tom jim nyní vycházíme vstříc,“ doplnila Michaela Burešová. Snaží se tu tak naplňovat i stále populárnější styl wellness.

Autor: Bedřich Machek

29.1.2010 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Galavečer Královéhradeckého krajského fotbalového svazu 2017

Prestiž krajského fotbalu rok od roku stoupá

Ilustrační foto.

Špindl postaví nové autobusové nádraží

Horská služba trénuje záchranu z lavin

Špindlerův Mlýn - V Krkonoších trénují horští záchranáři vyhledávání v lavinách. Mezinárodního cvičení, které začalo v pondělí a skončí v pátek, se účastní 25 psovodů a jejich psů. Informoval o tom náčelník Horské služby Krkonoše Adolf Klepš.

Poláci utratili drůbež. Ptačí chřipka je v sousedství

Královéhradecko - Kurníky u sousedů osiřely. Náchodští jsou ve střehu.

Tříbrankové manko ne vždy znamená porážku

Trutnovsko, Pojizeří - Hokejisté Turnova, ale i Dvora Králové v zápasech prohrávali už 1:4, přesto dokázali zvítězit. Potvrdili tak pozice lídrů svých soutěží.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies