VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Restaurace zcela bez kuřáků

Dvůr Králové– Restaurace, kde se nekouří, je vnaší republice stále ještě „bílou vránou“. Jak to funguje, zkouší od Nového roku USlunce.

29.1.2010 2
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Miroslav Kucei

Známá restaurace v centru města se tak stala průkopníkem nového stylu, který k nám přichází. „Často cestujeme a jinde ve světě je normální, že se v takových podnicích nekouří. Proto jsme se rozhodli to přenést i k nám,“ vysvětlil Robert Nosek, jeden z provozovatelů. Jeho kolegyně Michaela Burešová doplnila, že mezi hosty mají mnoho rodin s dětmi, které nekuřácké prostředí také vítají. „První zkušenosti jsou po měsíci pozitivní. Naši hosté prostředí bez popelníků ocenili. Negativních reakcí máme minimum,“ dodala.

Pozitivně vidí změnu také jeden z častých hostů, populární herec Robert Jašków, známý z řady televizních seriálů, nejvíc asi jako Vasil z „novácké“ Ulice. Ve městě má chalupu a U Slunce je štamgastem. „Přestože sám jsem kuřák, restaurace bez cigaret mě potěšila. Bez nepříjemného kouře si tu vždycky vychutnám pivo nebo výborné jídlo. A potom se zase, krásně voňavý, vracím ke své ženě,“ uvedl. Není jediný, kdo si chce klidné posezení vychutnat bez nepříjemného tabákového odéru.

Samozřejmě i sem ale mohou kuřáci vyrazit, protože, jak uvedl Robert Nosek, váží si každého zákazníka. „Pro ty, kteří se neumí bez cigaret obejít, jsme připravili venku krytou kuřárnu. V létě mohou využít celou zahrádku,“ doplnila Burešová. Pokud si někdo pronajme salonek, může kouřit i tam.

Restaurace U Slunce ale moderní trendy nesleduje pouze v oblasti nekouření. Novinky tu zavedly také do kuchyně. „Využili jsme rady, které nám navrhli dva známí odborníci na gastronomii, Ivan Vodochodský a Zdeněk Pohlreich. Jedná se například o používání čerstvých surovin. V podstatě se nyní obejdeme bez mrazících boxů,“ vysvětlil Nosek.

„Bez mrazáků se obejdeme, protože nám maso a zeleninu zavážejí každý den,“ doplnil Nosek. Zároveň tím vyšli vstříc nárokům návštěvníků. „I díky stále většímu počtu článků a televizních pořadů o vaření, si hosté mnohem víc vybírají. Mají zájem o jídla, která by si doma sami neuvařili. Kladou také vyšší nároky například na kvalitu masa nebo zeleniny. I v tom jim nyní vycházíme vstříc,“ doplnila Michaela Burešová. Snaží se tu tak naplňovat i stále populárnější styl wellness.

Autor: Bedřich Machek

29.1.2010 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

FOTBALOVÝ servis: Staré Buky doma nadělovaly

Miminka z našeho regionu
3

OBRAZEM: Právě jsme se narodili

Havarijní stav skončil, cesta Obřím dolem na Sněžku má nový mostek

Pec pod Sněžkou /VIDEO/ - Pořádná fuška čekala v tomto týdnu na strážce Správy KRNAP a pracovníky stavební firmy. Aby zpřístupnili turistům vyhledávanou cestu z Obřího dolu na Sněžku, museli postavit v horní partii horské trasy v Rudné rokli nový mostek.

Recidivista zřejmě dostal hlad, tak si vzal bagetu z regálu

Turnov - V brzkém ránu zřejmě přemohl hlad 29letého muže z Jablonce nad Nisou, když v půl páté navštívil benzinovou čeparcí stanici Robin Oil v Palackého ulici v Turnově.

Centrem Trutnova se běží půlmaraton

Trutnov - Po loňské zdařilé premiéře se už tuto neděli uskuteční druhý ročník městského závodu Olfincar Trutnovský půlmaraton. Zázemí závodu je umístěno ve Společenském centru UFFO, před kterým proběhne také start a cíl běhu.

Přibývá papírů. Doktorka končí

Malé Svatoňovice - Narůstající administrativní zátěž stojí za koncem působení dětské lékařky v Malých Svatoňovicích. Naděžda Hartmanová, která se v obci pod Jestřebími horami stará o děti dlouhých 25 let, tu od září zavře ordinaci.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies