„Žáci si připravili do třídy vlastní program, pozvali učitele dle svého výběru, vlastně vše měli ve vlastní režii. Nechyběly proslovy z obou stran, předávání dárků a na závěr i občerstvení formou švédského stolu," přiblížil ředitel Zdeněk Švarc.

Loučení se školou měli zdejší deváťáci vůbec hodně pestré. „V třetím červnovém týdnu jsme pro ně organizovali cykloturistický kurz, v úterý se oficiálně loučili se spolužáky a učiteli akademií a  ve čtvrtek spolu s osmáky organizovali soutěžně zábavný prázdninový den," popsal Zdeněk Švarc.

A když už nebyli ve škole ani nejstarší žáci, čekalo se na ještě jednu návštěvu. Netradiční, ale o to zajímavější. Pozvání přijala Irena Chrastilová, která zde do roku 1968 pracovala. Pak ale s manželem emigrovala do USA.

Na místo svého někdejší působení se vrátila po více jak čtyřiceti letech. „Jsem za zdejší návštěvu moc ráda. A velmi mne překvapilo a potěšilo, jak se škola výrazně změnila k lepšímu. Budova jako taková byla hezká i tenkrát, uvnitř to ale nebyla žádná sláva. Teď je to zcela jiné a moc současnému vedení i pedagogům fandím v jejich práci," neskrývala nadšení vitální dáma. Její příjezd si nenechal ujít ani Karel Vašíček, který tu učil čtvrt století a na Irenu Chrastilovou si dobře pamatuje.