Jak uvedli investoři, kteří letos vydají na všechny novinky resortu více než milion korun, dráha se staví v trase původní lanovky U lomu, jen je přibližně o 300 metrů delší a prodlouží se díky ní přilehlé sjezdovky. Odpojitelná technologie je podle investorů pohodlnější hlavně pro děti a začátečníky.

S běžkami na konci světa. Vladimír Matějka a Rudolf Špicar absolvovali závod světové série v Argentině.
Vrchlabáci závodili na běžkách v daleké Patagonii

"Umožňuje bezproblémové nasedání i vyšší přepravní rychlost. Areál v Černém Dole je širokými a mírnými až středně obtížnými sjezdovkami koncipován prorodinné lyžování, a tak bude tento typ lanovky vyhovovat hlavně rodinám s dětmi," poznamenal Petr Hynek ze SkiResortu Černá Hora - Pec.

Kromě prodloužených sjezdovek v Černém Dole se letos otevře nová sjezdovka v Peci pod Sněžkou. Dojde totiž ke spojení sjezdových tratí na Javoru s Javořím Dolem prostřednictvím nové tratě v délce 600 metrů. Bude k ní patřit vlek Javořák ve shodné délce. Mezi Pecí pod Sněžkou a Janskými Lázněmi začne jezdit rychlý skibus Skitour Express, který má cestu stihnout za 22 minut. Milovníci hor se mohou těšit i na rozšíření lyžařské školy, půjčovny a servisu. Celkem bude v provozu šest live parků, vybavených pojízdnými koberci a dětskými vleky.