Cílí na lidi, kteří nemají vlastní střechu nad hlavou. Ti nemusí přitom noclehárnu využívat jen k přenocování. K dispozici jim až do května bude i sprcha, prádelna nebo sociální pracovník.

„Přínos vidíme v tom, že se i díky pobytu u nás v lidech bez domova začínají znovu objevovat emoce. Vrací se jim základní zodpovědnost. To se ukazuje třeba při drobné trestné činnosti, za kterou se před strážníky, s nimiž spolupracujeme, stydí. Snaží se ji omezovat, i když k jejich životu určitým způsobem patří," myslí si vedoucí noclehárny Lucie Chaloupková. „Lidé se díky této službě nepohybují na ulici, dostanou takřka všechno, co potřebují. Od potravin, přes šatník až po služby externího psychologa," doplňuje.

Královédvorská noclehárna počtvrté otevře

Nocle-hárna ve Dvoře Králové nabízí klientům 7 lůžek v jedné místnosti. „Přichází k nám také ženy, kterým můžeme poskytnout paravany, jimiž se mohou od mužů oddělit," vysvětluje vedoucí sociální služby Lucie Chaloupková. „Každý klient má svůj příběh. Jsme proto zvyklí, že spolupracujeme s mnoha úřady, s nimiž lidem bez domova společně pomáháme řešit nepříjemnou životní situaci," doplňuje.

Za významné přitom Chaloupková považuje právě počet lůžek. Pracovníkům totiž umožňuje prakticky osobní přístup a dostatek času pro řešení problémů každého klienta.

ROHLÍK Z PEKÁRNY, POLÉVKA ZE ŠKOLY

V loňském roce využilo sociální služby ve Dvoře Králové díky noclehárně 18 klientů, z toho tři ze spádových obcí v okolí. Osobám, které do zařízení zamíří, je poskytována také potravinová pomoc a hygienické zázemí. Za noc v zařízení přitom klient zaplatí symbolickou dvacetikorunu.

„Z vlastních potravinových zásob bychom pochopitelně nemohli potřeby klientů uspokojit. Oni si i tu dvacetikorunu totiž musí často vyžebrat nebo ji vyměnit za nasbírané lahve. Spolupracujeme s místní pekárnou, která klientům poskytuje neprodané pečivo z předchozího dne, nebo s dvorskou střední školou informatiky a služeb. Ta zase poskytuje zbylou polévku, kterou si neodeberou strávníci ve škole. Klienti tak mají k dispozici teplé jídlo," objasňuje Lucie Chaloupková.

Vedoucí noclehárny také přiznala, že v minulosti už došlo k situaci, že zařízení muselo z kapacitních důvodů další klienty odmítnout. Jednoduše proto, že všechna lůžka byla obsazená. „Služba se totiž nedá předplatit. Lidé si k nám jen mohou uložit finanční prostředky, z nichž jim pouze tu dvacetikorunu strháváme," nabízí Lucie Chaloupková další zajímavost.

Z NOCLEHÁRNY ZŘEJMĚ CELODENNÍ CENTRUM

Pravděpodobné je, že kvůli změně zákona funguje ve své podobě noclehárna v období letošního listopadu a nadcházejícího května naposledy. Královédvorské služby by se však mohly už napřesrok paradoxně výrazně rozšířit.

V současnosti je tu v zimních a jarních měsících otevřeno pouze od 18 do 8 hodin. To by se mohlo změnit. „Noclehárny jako takové se mají rušit. Ale mohlo by vzniknout denní centrum s možností nocování. Současná noclehárna by tedy mohla fungovat 24 hodin denně," předeslala Lucie Chaloupková. „Ještě se ale musí všechno administrativní vyřídit. Ale vybavení, prostory a vlastně i pracovní sílu na to už připravené máme," doplnila.

„Někteří zůstanou krátce, jiní déle," říká sociální pracovník

Jednou z prvních osob, která se zájemcem o přespání v noclehárně přijde do kontaktu, je sociální pracovník. Ve Dvoře Králové tuto úlohu plní Stanislav Lupač, který je zároveň zástupcem vedoucí noclehárny.

„Když přijde nový zájemce o službu noclehárny, musíme nejprve zjistit základní informace. Například zda je přímo ze Dvora Králové nebo spádových obcí a hodnotíme další pravidla, která jsou vydaná městem. Zjišťuje se, v jaké je zájemce situaci a podobně," naznačuje první kontakty s klientem Stanislav Lupač.

Přiznává, že velkou roli ve vzájemném kontaktu hraje často důvěra. „Jinak bychom s nikým vlastně ani nemohli pracovat. Důvěra je to základní. Pokud zájemce přijmeme, snažíme se mu poradit, jak se z nepříjemné sociální situace dostat, pokud o to má zájem. Nabízíme mu třeba možnost spolupráce s městským úřadem, kde si může zažádat o ubytování nebo dávky. Pokud má klient nějaké dluhy, můžeme s ním začít řešit i tuto oblast," objasňuje dále Lupač.

Podle sociální služby je v okolí Dvora Králové registrováno 13 lidí bez domova. Službu noclehárny pochopitelně z různých důvodů nevyužívají všichni. „Někteří klienti jsou stálí, někdy se objeví i tací, kteří přijdou nově. Někteří se v noclehárně zdrží od listopadu do května, někdo tuto službu zase využije jen na pár dní. Je to opravdu různé," říká Stanislav Lupač, sociální pracovní královédvorské pečovatelské služby.

„Vlastně všichni chodí nárazově, jen asi dva klienti zůstávají většinou přes zimu nonstop. Většinou to souvisí s tím, kdy klienti berou dávky. Když dostanou peníze, chodí si zase občas od systému do noclehárny odpočinout," doplňuje vedoucí noclehárny ve Dvoře Králové Lucie Chaloupková.