Na tradičním rozsvěcení vánočního stromu zítra podvečer vystoupí děti z mateřské a základní školy se svými pásmy, něco promluví starostka a celá sláva vyvrcholí tím, že přijde Krakonoš a rozsvítí vánoční strom před radnicí.

„Před šesti lety k tomu přibylo cukroví, které jsem čtyři roky pekla s rodinou a od voleb v roce 2014 cukroví pečeme ve školní kuchyni," vysvětluje starostka Eva Zbrojová s tím, že se kuchařky a učitelé s ředitelkou sami nabídli a navíc si při pečení užili i legraci.

„Doma už jen dělám těsta a společně pak pečeme. Moc si vážím toho, že všichni chodí ve svém volném čase a dobrovolně, zdá se mi, že je nás každým rokem o něco více. Letos přišly pomoci i tři žákyně a celkem nás bylo dvanáct," líčí starostka.

Zvláštní poděkování podle ní patří panu učiteli Bohatému. Je nesmírně zručný nejenom při vykrajování cukroví, ale nakonec byl velice kladně hodnocen při mytí pečicích plechů!

A k čemu tolik cukroví? Za dobrovolný příspěvek cukroví spolu s domácím svařákem Oldy Jakubce rozdávají návštěvníkům při zahájení adventního času v Harrachově.

„Peníze nakonec sečteme a rozdělíme spravedlivě na dvě poloviny, na přilepšenou škole a školce," dodává Zbrojová.

Letos ještě instalují stánky s dárky a občerstvením a úplnou novinkou je premiéra dřevěného venkovního betlému, který vznikl v létě na Svatoanenském dřevosochání. Bude v parku před radnicí stát až do Třech králů.